Tips och trix från Storytel!

Idag tänkte vi berätta lite om hur man kan hjälpa sig själv när man upplever problem med Storytelappen/Spelaren. Det går nämligen väldigt ofta att lösa problem själv, vilket gör att man slipper kontakta support, vänta på svar, få följdfrågor och slippa vara utan Storytel under denna period.

Det absolut första du ska prova är att radera appen/Spelaren och ladda ner den igen!“ Varför ska“ man prova detta, till synes, enkla råd när man har problem? Det kan vara så att något har strulat under nerladdnig av appen, så det kan vara bra att radera den och ladda ner den igen.“ Support kommer troligen att be dig göra just detta som en första problemlösning.

Det andra du kan prova är att stänga av och sätta på din mobil!“ Din mobil fungerar som en liten dator och för att kunna arbeta effektivt så lagrar den information internt på ett minne vi inte kan se eller rensa. När man stänger av sin mobil och tar ut batteriet rensas detta minne vilket gör att spelaren får mer utrymme att jobba.“ Det är ett tips att göra detta regelbundet, även om man inte upplever problem, för det mår mobilen bra av!

Om du lyssnar via din dator så kan det ha betydelse vilken webbläsare du använder. Webbläsaren är det program du startar för att kunna surfa på internet.“ Om du har en PC så rekommenderar vi Google Chrome eller Internet Explorer 8 och om du använder Mac så“ rekommenderar“ vi Safari.“ Ett tips är att prova byta webbläsare om du upplever problem för att se om det går bättre!

Ett annat tips för dator är att uppgradera Java. Det kan man göra gratis genom att klicka på länken“ http://www.java.com/sv/

Ibland kan man få problem med en bok, den kan till exempel hoppa i texten eller verka sluta innan boken är slut. Då är tipset att man provar att lyssna på en annan bok.“ Om det visar sig att nästa bok fungerar bra så är det troligen något fel på den första boken och det vill vi gärna veta så vi kan göra något åt detta.

Men om du upplever problem med nästa bok så kan det vara något problem med din app/spelare, prova att radera appen.

Lyssnar du på boken strömmande/Online, prova då att ladda ner boken offline och lyssna!

Om du upplever problem med en bok du lyssnar på offline så är ett tips att sätta boken online och sedan ladda ner den igen- Och Android“ så är det viktigt att ladda ner hela boken innan du börjar lyssna, vi vet att det kan bli problem om man lyssnar under nerladdning.

Fler tips om hur du kommer igång och hur du kan lösa problem finns påwww.storytel.se, klicka på Hjälp.

Du vet väl att du kan söka efter ditt problem i sökrutan på hjälpsidan!

Om du har provat allt detta ovan och fortfarande har problem så är du välkommen att kontakta support. Men för att kunna få bästa möjliga hjälp är det bra om vi kan få så mycket information som möjligt om ditt problem och vad du har för mobil eller om du lyssnar via dator. “ Annars kommer vi att behöva ställa en rad frågor och få svar på dessa vilket gör att det tar längre tid för dig att få hjälp.

Tips och trix från Storytel!

53 reaktioner på ”Tips och trix från Storytel!

 1. Ulrika Gustafsson skriver:

  Den förlorade symbolen börjar hacka efter 12h 29min.Har provat andra böcker efteråt som fungerar.
  Tacksam för svar

  Gilla

 2. Ann Wallström Zetterman skriver:

  Min registrerade mailadress har upphört, men när jag försöker byta till min nya på ”mina sidor” ”konto” på er hemsida hoppar bara den gamla upp igen..

  Gilla

  1. Anna skriver:

   Hej Ann!
   Det låter inte bra 😦
   Maila vår support så hjäper de dig tillrätta. Det finns ett formulär du kan fylla i under Kontakt längst ner på hemsidan.

   Mvh
   Anna

   Gilla

 3. Birgitta dahlqvist skriver:

  Hej, Har haft storytel på min Ipad sedan jul och varit jättenöjd. Har nu skaffat en Iphone och onstallerade Storytel på den. Tänkte att det ibland är bra att kunna lyssna på telefonen. Men nu då jag ska logga in på Ipaden så går det ej följande kommer upp då jag skriver in meiladress och lösenord.

  ”Nytt användarkonto. Du försöker logga in med nya användaruppgifter. Offlineläge kommer att avslutas om du fortsätter.”

  Vad är fel????? Hoppas på snabbt svar till bdq@live.se. Med vänlig hälsning, Birgitta

  Gilla

  1. Maria skriver:

   Maila support via kontakt på hemsidan så får du hjälp! Mn generellt så är det bara att klicka sig vidare in i appen och om böckerna inte finns offline så ladda ner dem igen.

   Gilla

 4. Jonas skriver:

  Hej
  Patrik Sjöbergs biografi stoppar efter 4 minuter59 sekunder, sedan kan jag inte lyssna mer?! Har provat starta om telefon och om installerat app. Första boken gick jättebra, men denna andra går det inget vidare med. Hur gör jag nu?

  Gilla

  1. Anna skriver:

   Hej!
   Kan det vara så att du bara fått igång provlyssningen? Annars är det lite svårt för mig att se vad som hänt såhär. Det bästa du kan göra är att maila vår support. Formuläret finns längst ner på hemsidan, under Kontakt. De kan kolla ditt konto och se vad som blivit fel!
   Mvh
   Anna

   Gilla

 5. Malin Larsson skriver:

  Jag lyssnar på John Ajvide Lindqvists bok Hanteringen av odöda. Den ska enligt appen vara ca 11 timmar. Efter ungefär sju timmar började uppläsningen från början men räkneverket fortsatte. Nu när elva timmar har gått är det fortfarande flera timmar kvar av boken men jag kan inte hoppa fram så långt som jag redan lyssnat eftersom markören på räkneverket redan nått slutet.
  Är det något fel på boken eller är felet i appen?

  Gilla

 6. Chris Sundblom skriver:

  Är ny på Storytel. Likaså min man. Vi har båda försökt ladda ner en bok offline till iphone. Min nerladdning har stannat vid 39% och hans på 15%. Gör vi något fel eller…?
  Med vänlig hälsning,
  Chris sundblom

  Gilla

  1. Anna skriver:

   Hej Chris!
   Ja det låter onekligen som något blivit fel för er, konstigt! Testa att starta om era telefoner och när ni laddar ner låter ni inte skärmsläckaren gå på innan hela boken laddats hem. Snart släpper vi en ny app och då kommer det gå mycket bättre, jag lovar.
   Mvh
   Anna

   Gilla

  1. Anna skriver:

   Hej Tina!
   Du kan inte säga upp ditt abonnemang här på bloggen, det gör du under Mitt konto när du loggat in. Där finns en knapp som heter Avsluta abonnemang, klicka på den och bekräfta uppsägningen.

   Mvh
   Anna

   Gilla

 7. Elin skriver:

  Hej! Tack för en fin tjänst! Ett mindre men ändå påtagligt problem för mig just nu är att Agatha Christies och Mahatma Gandhis (engelskspråkiga) självbiografier har samma namn, An autobiography, och både appen och datorn tankar därför in båda dessa hela tiden och blandar ihop mina bokmärken (tror iaf det är därför, inga böcker har strulat på detta sett tidigare). Ni kanske kan lägga in personnamnen före titeln på de engelskspråkiga eller ngt sånt, så att de inte blandas? Inget ont om Gandhi (naturligtvis 🙂 men det var ju om Agatha och hennes levnad jag ville höra… Tack på förhand!

  Gilla

 8. NamnPetra Burgedahl skriver:

  Hej igår fick jag en ny mobil samsung galaxy s4 och laddade då på nytt ner storytel i den.Fick hem appen men den står bara och tuggar! Får även ett felmeddelande att det är för dålig nätveks uppkoppling för att den kan spela upp boken.Jag kan inte heller ladda ner boken i offline läge? Allt är dött.Har även stängt av mobilen och laddat hem en ny app och avinstallerat den gamla.atyvärr med samma resultat.Så därför vänder jag mig till er.Vad ska jag göra nu?
  Mvh Petra

  Gilla

  1. Anna skriver:

   Hej! Vi hade problem igår kväll med våra servrar och därför kom du inte in vid uppdateringen. Vi beklagar verkligen detta men idag fungerar allt som det ska igen och du ska kunna lyssna på dina böcker som vanligt!
   Mvh
   Anna

   Gilla

 9. Anna skriver:

  Hej!
  Tyvärr hade du hemsk otur på flygplatsen, vi hade problem med våra servrar och därför kunde du inte logga in då. Nu är allt uppe igen och du kan lyssna som vanligt. Jag ber verkligen om ursäkt för störningen!
  Mvh
  Anna

  Gilla

 10. NamnJörgen skriver:

  jag kan inte logga in på mobilen, det fungerar på datorn, jag har raderat appen och ladda ner igen, ingen skillnad, jag provar med både mail add och telefon nr i användarnamn rutan, det står bara felaktigt lösenord

  Gilla

 11. Helene Persson skriver:

  Hej !
  Ljudfilen – Boktjuven av Markus Zusak ..saknas .?? Fick meddelande för ngn dag sedan att den nu fanns för lyssning..Så vad är felet ? 🙂
  / MVH Helene.P

  Gilla

  1. Anna skriver:

   Hej Helene!
   Dessvärre drogs boken tillbaka pga rättighetstvist mellan förlag och författare vad jag förstår. Jag hoppas de kommer överens igen så att vi får tillbaka den!
   Mvh
   Anna

   Gilla

  1. Anna skriver:

   Hej Sune!
   Nej dina böcker finns på vår server så du kan inte flytta bokfilerna. Men du kan ha appen på en annan enhet, tex en surfplatta och läsa/lyssna på böckerna där.
   Mvh
   Anna

   Gilla

 12. Leif Axmyr skriver:

  Varför har det inte dragits någon månadsbetalning för mitt abonemang, mtrots autogiro och pengar på konto. utan (trots att jag HAR ett abonemang och kan lägga till och organisera i mitt bibliotek) så ombes jag att ”skaffa ett abonemang?
  otroligt störande..

  Gilla

 13. Joakim Eriksson skriver:

  Hej jag har ett nytt bank kort vilket gör att dragningarna har upphört så min tjänst har slutat funka. Hur gör jag för att ändra kortuppgifter eller måste jag starta ett nytt abonemang?

  Gilla

  1. Hej Joakim!
   Antingen loggar du in på ditt konto och uppdaterar dina kortuppgifter under ”Mina sidor”->”Mitt konto” eller så kan du behöva starta ett nytt abonnemang om det tidigare har avslutats helt – detta borde du kunna se på din kontosida.

   Vid fler frågor, skriv gärna till support@storytel.com. Önskar dig en trevlig tisdag, Michelle

   Gilla

 14. Carolina Strandberg skriver:

  När jag trycker på tillbakaknappen på min telefon så stängs appen av. Varför är det så? Ganska tråkigt att jag hela tiden måste gå in och starta upp boken igen.
  Annars är appen fruktansvärt bra! 😊

  Gilla

 15. Helena skriver:

  Hej, jag har mitt i boken fått boken i läsläge. När jag söker på Jo Nesbös böcker finns de bara i läsläge ( E-bok) jag har avinstallerat appen , stängt av telefonen osv. Hur gör man?

  Gilla

  1. Hej Helena! Förlaget för böckerna hade inte längre rättigheter att strömma dessa och därför var vi tvungna att ta bort dem från tjänsten. Vi är lika ledsna som du över detta men hoppas att böckerna snart är tillbaka. Trevlig måndag, Michelle

   Gilla

 16. sara skriver:

  Hej!
  Jag har appen på iphone och ipad. Jag försöker lasta ner ringenes herre 1 till offline på ipaden. Efter att det står att den är nedlastad stänger jag appen. när jag sedan öppnar den igen står det att den håller på att lasta ner 11%. Jag har lastat ner andra böcker så det har fungerat tidigere. Min mor har samma problem på sin telefon. Är det en störning just nu?

  Gilla

  1. Hej Sara! Vad bra att du hör av dig! Jag är inte säker på vilken bok du menar. Sagan om ringen? Ringens härskare?

   Jag rekommenderar att du:
   1). Starta om telefonen
   2). Installera om appen
   3). Dubbelkolla att ditt nätverk är stabilt

   Om det efter detta inte går att spara ner boken till ditt offlineläge rekommenderar jag att du mejlar vår kundtjänst: support@storytel.com.

   Önskar dig en trevlig onsdag, Michelle

   Gilla

 17. sara skriver:

  Hej!
  Jag har appen på iphone och ipad. Nu försöker jag lasta ner Ringenes herre 1 tiloffline på ipaden. När den är färdig stänger jag appen men när jag öppnar den igen står det ex 11% eller 24%. Där står nedlastningen still och inget händer. Min mor har samma problem på sin iphone. Är det något problem med appen just nu? Jag har lastat ner andra böcker uan problem för nårga dagar sedan.

  Gilla

  1. Hej Sara! Vad bra att du hör av dig! Jag är inte säker på vilken bok du menar. Sagan om ringen? Ringens härskare?

   Jag rekommenderar att du:
   1). Starta om telefonen
   2). Installera om appen
   3). Dubbelkolla att ditt nätverk är stabilt

   Om det efter detta inte går att spara ner boken till ditt offlineläge rekommenderar jag att du mejlar vår kundtjänst: support@storytel.com.

   Önskar dig en trevlig onsdag, Michelle

   Gilla

  2. Sara skriver:

   Hej! Tack för svar. Boken det gäller är sagan om ringen, men den norska varianten som heter Ringenes herre. Jag ska ta kontakt med supporten.

   Gilla

 18. Conny skriver:

  Har en fundering om Iphone klienten. När jag lyssnar i bilen och någon ringer så stannar boken. Däremot så snart jag påbörjat samtalet börjar boken igen i bakgrunden så jag hör både den som ringer och boken samtidigt. Är det en ominstallation som gäller? Kommer applikationen ihåg i så fall var jag slutade i boken?

  Gilla

 19. Tina skriver:

  Hej,
  Min app fungerar numera mycket sämre än tidigare blivit väldigt se. Jag har uppdaterat tagit bort laddat upp igen men det hjälper inte. Samtidigt har jag denna sommar varit besviken på utbudet så mycket dåliga böcker! Vad har hänt med Storytel? Är det bara jag som tycker såhär?

  Gilla

  1. Hej Tina,
   Vad trist att du känner så och att det inte har fungerat som det ska för dig. Vi hör dagligen väldigt positiva åsikter om vår app. Jag rekommenderar att du skickar ett mejl till vår kundtjänst: support@storytel.com. Önskar dig en trevlig torsdag, Michelle

   Gilla

 20. Berit Axelson-Fisk skriver:

  jag är ny abonnent på Storytel. Provade först på en kompis abonnemang men boken jag lyssnade på stannade efter ett par min. tog bort appen och tecknade ett eget abonnemang. Men samma sak händer. provade också en annan bok med samma resultat. jag har startat om telefonen och som sagt ett nytt abonnemang. Men det fungerar inte. Är det min telefon: Galaxy S6 edge som är problemet ellr vad?

  Gilla

 21. Margitha Hedenskog skriver:

  Hej jag har ett problem med att storytel loggar ut sig själv utan att jag gör något, när jag tog bort appen och tog hem den igen fick jag skaffa nytt lösenord för jag hade glömt det gamla och då är min bokhylla tom! Sen så loggar den ut hela tiden jag loggar in det fungerar en kort stund och så loggar den ut ut igen osv…

  Gilla

 22. Conny Martell skriver:

  Berarnd cornwel’s den vite ryttaren slutar fungera 5 min in i boken oavset stream eller offline, andra böcker fungerar bra

  Gilla

 23. har skriver:

  Hej,
  Jag använder Storytel på en androidenhet (Android 9) med ett stort SD-kort och litet internt minne (ca 16 GB). När jag använder offlineläget för ljudböcker så fylls det interna minnet upp så pass mycket att telefonen blir obrukbar och måste fabriksåterställas. Jag försökte flytta Storytel till mitt SD-kort, men eftersom ni inte har stöd för att flytta appen till SD-kortet så går inte detta.

  Jag tycker det är väldigt underligt att ni inte har stöd för att spara ljudböckerna på SD-kort. Speciellt med tanke på att ljudböckerna tar upp mycket utrymme.
  Det är inte speciellt svårt att stödja flytt till SD-kort (jag har själv utvecklat Android-appar med stöd för det).

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s