Att utveckla en app!

Det är många som använder appar för att lyssna på“ Storytel“ och därför tänkte vi ge en liten inblick i hur vi på Storytel utvecklar våra appar, vi är ju mitt uppe i ett arbeta med den nya appen som kommer senare i vår!

Eftersom det redan finns appar idag så var vårt första steg denna gång att få reda på eventuella buggar så vi kan rätta till dessa och hur gör vi då det?
Vi testar såklart själva och hittar saker som inte känns eller fungerar helt bra. Sedan får vi god hjälp från dig som lyssnar i form av supportmail som kommer in med buggrapportering, frågor om funktioner och förslag på förbättringar.

När vi har bra kontroll på vilka buggar vi behöver rätta till så börjar arbetet med att fundera på hur vi kan utveckla appen på andra sätt. Denna gång rör det sig bland annat om att göra bättre sökfunktioner, att visa serietillhörighet samt ge appen ett nytt fräscht utseende!

Återigen får vi hjälp från er som använder appen, främst genom de tips vi får in genom support men också på andra sätt.

17 feb ställde vi en fråga på vår“ Facebooksida: Eftersom vi håller på med utveckling av den nya appen så undrar vi nu, vad vill du se för funktioner?“ Och vi fick“ 64 svar“ om vad vi ska tänka på, jättebra tycker vi!

Nästa steg i detta var att samla ihop all information vi hade och göra en enkät som vi skickat ut till 10’000 st abonnenter. Denna innehåller frågor om problem och förslag på förbättringar och hur viktiga dessa är för dig som lyssnare.

Du är välkommen att gå in och svara på“ enkäten, vi blir glada för alla svar vi kan få. Det tar 5 minuter!

Den samlade informationen från bugg-rapporteringen, Facebook, egen testning och enkäten blir sedan underlag för oss så vi vet vad vi ska lägga fokus på i utvecklingsarbetet!

Samtidigt som detta pågår så har vår utvecklare börjat titta på hur vi ska lösa de buggar som finns. Och vår fantastiska designer tar fram den nya designen på appen så den får en ansiktslyftning både till utseende och funktionalitet!

Allt detta arbete kommer att resultera i en ny fin app men flera efterfrågade funktionaliteter!

Att utveckla en app!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s