Intervju med författaren Dan Buthler

Här följer Jonas Tellanders tolkning av Dan Buthlers svar på frågor från Storytels lyssnare:

  • Charlotte Kjaer:“ Hm… vet faktiskt inte mer än att du kan framföra att jag tycker de är de mest lysande författarna i modern tid! WOW säger jag! — Jonas: Dan blev mycket smickrad när han läste det här och tog av sig glasögonen och torkade sina ögon.
  • Camilla:“ Var de hittar alla sexfantasier någonstans 😉 de är verkligen vulgära i böckerna haha! — Jonas: Dan förklarade att“ Silverbielkes“ sexuella eskapader är en slags mental kontrollmekanism som krävs för att han inte ska begå fler och värre våldsbrott.
  • Camilla Söderbäck-Özer: När kommer Silverbjälke tillbaka. Just nu vaxat inJordens väktare. DB & DÖ just nu bästa författar duon på länge. — Jonas: Enligt Dan har de ännu inte börjat skriva på nästa Silverbielke och den kommer under inga omständigheter att hinna släppas under 2011, tyvärr. Det kommer dock (minst) en uppföljare till Grannen.
  • Britt-Marie Hedman-Danielsson: Hur många gånger har han fått frågor angående sitt efternamn? Frågan om han jobbat som Buthler (dock felstavat :)) Låter som ett taget namn… 🙂 — Jonas: Dan har fått frågan om sitt efternamn exakt 34’000 gånger i och med Britt-Maries fråga. Han utlyser nu en tävling för den som kan komma på ett nytt servitörsskämt om hans efternamn.
  • Maria Sääw: Jag vill veta hur en normal arbetsdag ser ut, hur han gör när han skriver, var han sitter och så. Och hur han gör när han börjar på en bok, hur han lägger upp arbetet. — Jonas: Dan berättade att det är Dag (Öhrlund) som skriver böckerna. All research och strukturen på böckerna inklusive alla händelser som för handlingen framåt i kapitlen skapar de gemensamt, sen kryper Dag in i sin skrivarlya och sätter ord på storyn. Dag skickar sen över cirka 50 sidor åt gången som Dan läser igenom och de diskuterar.
  • Barbro Jonsson: När kommer tredje boken om Silverbielke? Kan inte släppa En vanlig man och Grannen. Vill ha fortsättning. Har svårt att lyssna på andra för jag bara väntat å väntar — Jonas: Se svar på Camilla Söderbäck-Özers fråga ovan. Silverbielke är populär på många sätt…
  • “ Majken Sundborg har 3 frågor: 1) Har det hänt att du å Dag har hälsningspresenterat er med: GodDag å GodDan? 🙂 — Jonas: En gång per dag. 2) Har du å Dag jämfört era personliga inre bilder av herr Silfverbielkes utseende/finns det någon på jorden vandrande dubbelgångare, alltså vad gäller det yttre? — Jonas: Dan berättade att de hade ganska olika bilder av honom, Dags inre bild av Silverbielkes yttre var en mer tvålfager kille medans Dan’s Silverbielke personia var mer av en Persbrandt-typ. 3) Har ni vid något tillfälle berört möjligheten att låta någon av era romanfigurer ”träffa” en annan litterär figur i ett kommande alster? — Nej
  • Helen Lundh:“ Fråga honom när han vill äta lunch med mig ;))) — Jonas: Du kommer få din chans att vinna en date med Dag och Dan, vi återkommer i ämnet under året…
  • Mats Nydesjö: Hur jobbar dom två, Öhrlund och Buthler, ihop. Skriver båda? Hur skriver dom? Vart annat kapitel? Hur mycket har dom kokat ihop på förhand och hur mycket utvecklas allt eftersom skrivandet tar fart? — Jonas: se Dans svar på Maria Sääw’s fråga ovan. Väldigt litet utvecklas eftersom skrivandet ”tar fart”, nästan allt är bestämt på förhand.
  • Zenita Strindlund Norberg: Grannen var gastkramande, äcklig , vidrig mmm men HUR kommer man på den verdervärdiga människan silverskijöld ???? Hur gör man sån research ?? — Jonas: Även om inte Silverbielke är en karbonkopia på en verklig människa så menar Dan att det i samhället finns många psykopater som gestaltar ett liknande maktbeteende, inte sällan handlar det om ledande personer med inflytande över många människor. För information om hur Dag och Dan gör research, ta en“ titt på deras blogginlägg!
Intervju med författaren Dan Buthler

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s