Hur man lyssnar offline på semestern!

Nästa vecka är det juni, sommar och snart tid för semestrar! Om du har en iPhone eller Android så kan du njuta av ljudböcker hela sommaren oavsett om du stannar i Sverige eller åker utomlands!

Vi vill därför ta tillfället i akt och berätta lite om offlinelyssning och vad man bör tänka på om man tar med sig sin smarta mobil utomlands!

I din iPhone och Android kan du ha 3 böcker offline. Du laddar ner dem i appen genom att klicka på knappen offline på bokens detaljsida eller i spelaren. Man kan bara ladda ner 1 bok i taget, så om du startar flera nerladdningar blir de inte klara samtidigt. Vi rekommenderar att göra detta med tillgång till WiFi/Trådlöst nätverk. På iPhonen ser du att boken är klar när det står 100% och på androiden blir den grå stapeln på boken blå. Det tar c:a 10 min, men beror på bokens längd. Känner du dig osäker på om boken är nerladdad så kan du sätta din mobil i flygplansläge, då ser du bara de böcker som är nerladdade i din bokhylla.

När dina böcker är nerladdade kan du lyssna på flygplanet, utomlands och om du har semester i Sverige på ett ställe med dålig uppkoppling!

Om du har tillgång till WiFi/Trådlöst nätverk på din semesterort så kan du strömma boken via detta till din iPhone, Android eller dator! Du kan också ladda ner nya offline böcker till din iPhone eller Android.

Det är viktigt att säkerställa att du har tillgång till internet som du inte betalar för per nerladdad MB, eller som är gratis på tex ett hotell. Detta eftersom boken strömmas när du lyssnar!

Då har vi kommit fram till den sista punkten som är väldigt viktig att tänka på för att slippa få en dyr överasskning när du kommer hem från utlandet.

Stäng av roaming för datatrafik när du åker utomlands med din iPhone eller Android!“ 

Det gäller inte bara för lyssning på Storytel, utan för att din smarta mobil inte ska uppdatera mail och program i bakgrunden, så som den gör när du är i Sverige.

Gör så här:

I iPhonen gör man det under Inställningar / Allmänt / Nätverk och i Androiden gå till inställningar/mobila nätverksinställningar. (Det kan variera mellan modeller)

Med dessa tips hoppas vi att du får en fantastisk ljudbokssommar!

Vi hörs!

Hur man lyssnar offline på semestern!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s