Boktips!

Sommaren är tid för ljudbokslyssning!“ Storytel“ har närmre 2500 titlar fördelade på 24 kategorier och för många kan det vara en djungel att hitta något bra att lyssna på.
Därför tänkte vi komma med några boktips!

Vi börjar med en av sommarens hetaste böcker,“ Livet deluxe“ av“ Jens Lapidus. Den toppar vår topplista och är Lapidus 3:e bok i Stockholm noir serien som förutom Livet deluxe består av“ Snabba cash“ och“ Aldrig fucka upp. Dessa böcker ska du lyssna på om du vill höra hårdkokt spänning om Stockholms undre värld.
Men har man redan lyssnat på denna bok kanske“ Adrenalin“ av Jeff Abbot kan vara något. “ CIA agenten Sam Capra lever ett idylliskt liv, men en dag slås allt i spillror och han måste rädda sitt eget liv och få reda på sanningen!

Sedan mjukar vi upp lite med en bok som man bara måste ha med i en lista med boktips. Den har legat med på vår topp 10 lista sedan den kom och heter“ Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvannav“ Jonas Jonasson. Detta är en feelgood roman för alla åldrar som lockar till skratt.
För de som redan lyssnat på denna bok och söker en annan feelgood bok kan prova“ Sirila gentlemän sökes“ av“ Karin Brunk Holmqvist.“ En småmysig bok i lugnt tempo om Alma och Margits äventyr.

För barn och barnsliga vuxna så kan vi rekommendera böckerna om Hicke Hiskelig Halvulk III, börja med boken“ Hur du tränar din drake, av“ Cressida Cowell. Sedan finns 3 böcker till i“ serien“ att njuta av och vi kan se fram emot bok nummer 5 i början av december. Böckerna är lästa av“ Robert Gustafsson“ som ger liv åt de olika karaktärerna med den äran!

Om du är sugen på att sätta tänderna i en bra biografi så har vi plockat fram två riktiga pärlor:
Jag vägrar dö nyfiken av“ och med“ Babben Larsson“ och“ Kriget är slut“ av och med“ Morgan Alling.
Babbens bok lockar till en hel del skratt men också eftertanke. Morgans bok berör och man“ fascineras“ av hur detta maskrosbarn slagit ut i“ blom“ som vuxen.

För dig som vill ha något historiskt att lyssna på kan vi“ rekommendera“ Roms portar“ av“ Conn Iggulden. Det är första delen av serien Kejsaren, historien om Julius Cesar. Conn Iggulden har skrivt en rad historika romaner, så gillar man denna finns fler att njuta av.
För dig som hellre håller dig närmare hemmaplan finns“ Barkhes döttrar“ av“ Bodli Mårtensson. Skåne under 1600-tal, intriger, maktspel och mänskliga öden.

Slutligen vill vi tipsa om en bok på engelska“ The Book Theif“ av Markus Zusak. Bokens berättare är döden som“ fascinerat“ följer Liesel Memingers öde från Andra världskriget och“ framåt, deras vägar korsas 3 gånger under tiden.

Njut av sommaren och ljudböcker!
Vi hörs!

Boktips!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s