Pia recenserar: Minnet av en smutsig ängel av Henning Mankell

Tidigare i veckan så presenterade vi en av våra gästrecensenter och nu har vi nöjet att presentera vår andra recensent“ Pia Stendahl!

Pia kommer att recensera böcker som hon har lyssnat på, via Storytel, med jämna mellanrum och vi hoppas att detta ska ge inspiration till er som leta nya titlar att lyssna på!

Över till Pia:“ 

För att klara sitt uppehälle lämnar Hannas barndomshemmet när hennes far dör (1905). Detta blir en händelserik tid i Hannas liv. Aldrig kunde Hanna ana att hon 1.5 år senare skulle vara bosatt i Moçambiques huvudstad och vara ägare till stadens största bordell.

Minnet av en smutsig ängel“ är en spännande historia som Henning Mankell levererar med ett underbar och lågmält språk. I bland tycker jag Mankells tempo i böcker kan vara lite för långsamt men denna gång passar tempot perfekt. Slutet kom lite abrupt men efter att ha lyssnat till Mankells efterord så känns slutet helt rätt.

Uppläsaren Angela Kovács har en behaglig röst att lyssna till och hennes lässtil passar utmärkt till lite lågmälda böcker som denna.

Pia recenserar: Minnet av en smutsig ängel av Henning Mankell

Kommentera