Dags att bli smal – LCHF på Katrin Zytomierskas sätt

Av: Katrin Zytomierska
Med: Katrin Zytomierska

Boken Dags att bli smal av och med den (ö)kända bloggerskan Katrin Zytomierska handlar om hennes egen viktresa. Jag skulle vilja kalla den en praktisk guide till LCHF, där fokus ligger på att få bort kolhydrater ur kosten och ersätta med fett och proteiner. Ledordet är enkelhet, och den trista sanningen är att man inte får något gratis – man får kämpa lite för att nå sina mål också.

Hon utlämnar sig helt i boken och berättar på ett personligt sätt om hur hon gått till väga för att tappa sina överflödiga kilon. Man får känslan av att göra viktresan tillsammans med Katrin. Att det är vi, tillsammans, som ska gå ner i vikt och bli smala. Hon är hård, rapp och stundtals väldigt ironiserande, både mot sig själv och läsaren/lyssnaren. Personligen gillar jag Zytomierska och därmed gillar jag även boken. Ja, så enkelt är det nog.

Tror jag på konceptet? Ptja, det verkar ju ha funkat för henne så jag tänker ge iallafall det en chans. Recepten är enkla (för oss som inte har tid att stå i köket flera timmar om dagen är detta guld värt!) och hon förklarar tydligt att det inte finns några genvägar.

Jag tror att Dags att bli smal med sin direkta approach och snabba språk tilltalar de som vill ha en okomplicerad ingång till LCHF-världen. Tål du hennes hårda jargong och tar det hon skriver med en (ganska stor) nypa salt kommer du inte bara få en bli-smal-guide utan även ett par goda skratt på vägen. Det här får bli en recension i två delar – jag återkommer om ett par veckor när jag testat att leva efter Katrins regler, så får vi se om jag är lika övertygad då.

Betyg: SSSS+

Dags att bli smal – LCHF på Katrin Zytomierskas sätt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s