Topp 10 barnvänliga sportlovsfavoriter


Sportlov är barnens vecka och självklart ska hela familjen lyssna på böcker tillsammans! Ibland behöver man lite inspiration för att hitta de där guldkornen som alla kommer att älska – här är våra tips på barn- och vuxenvänliga ljudböcker att lyssna på i bilen på väg till skidsemestern. (Eller hemma….eller någon annanstans).

Här är listan:“ 

1. Hur du tränar din drake
En riktig viking ska kunna tämja en drake. “ Eftersom Hickes pappa är hövding förväntas Hicke vara extra modig. Men Hicke varken känner sig eller ser ut som en hjälte.

2. Guldkompassen
Lyra växer upp bland de lärda på Jordan College i Oxford. En dag hör hon en viskad konversation om en ovanlig partikel med förmågan att binda samman hela universum. Lyra blir snart indragen i ett nervpirrande äventyr som handlar om liv och död.

3. En ö i havet
Steffi och Nelli är på flykt undan tyskarnas judeförföljelser. Skilda från sina föräldrar ska de bo, vid världens ände. På en ö i havet.

4. Jorden runt på 80 dagar
Ett vad leder till en spännande resa runt jorden på 80 dagar. Denna klassiker är medryckande, spännande och mysig att lyssna på tillsammans

5. Väktarens lärling
När Tom Ward blir antagen som lärling till traktens väktare sätts han på svåra prov och livet blir mer skräckfyllt än han någonsin skulle kunna drömma om.

6. Den magiska kepsen
Elvaårige Mostafa bor med sin pappa sedan mamman blev kär i den pizzabakande grannen. En dag får Mostafa en keps och plötsligt vänds hela hans liv upp och ner! Det är något magiskt med den där kepsen.

7. Varghunden
Vargen Vittands liv hos indianerna får dock ett plötsligt slut när den elake guldletaren Vackre Smith lurar till sig. Det blir början på en mängd äventyr som tar Vittand genom Nordamerika.

8. Den dansande djävulen
13-årige Tyko med att leta efter silver, som ska bekosta ‘Den dansande djävulens’ överdådiga fester ovan jord. Men så förändras allt och Tyko börjar en resa genom tre världar. En resa som utsätter honom för livsfarliga uppdrag och för honom allt närmare sanningen om sitt ursprung.

9. Akimbo och elefanterna
Elefanterna i viltreservatet får inte vara ifred för elfenbensjägare som vill åt deras värdefulla betar. Akimbo, bestämmer sig för att stoppa tjuvskyttarna. Följ med på den spännande jakten!

10. Monsterakademin
Nelly Rapp måste gå igenom många prov för att bli antagen till Monsterakademin ? skolan som utbildar monsteragenter. Tillsammans“  sin vän, hunden London, dras hon in i ett äventyr där de ställs öga mot öga med en blodtörstig vampyr ? som har tandvärk.

Topp 10 barnvänliga sportlovsfavoriter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s