Hur du lyssnar på Robert

Jag hade, skulle det visa sig, oturen att åka upp till Sälen under sportlovet.
Alla som har några timmars bilkörning att se fram emot tillsammans med ett eller flera barn känner nog liksom jag en viss oro, kanske sväljer lite extra hårt, biter ihop käkarna och muttrar att ”det här ska nog gå bra”.

Vår bil har en cd-spelare och radio men inte mer avancerad teknik än så. När jag självömkande beklagade mig för mina kollegor att jag inte skulle kunna spela storytelböcker för mina barn i bilen upplyste de mig torrt om att jag bara behövde köpa en liten manick som skulle lösa mitt problem. Man kopplar den mellan cigarettändaren och telefonen och: Tadaaa! på något magiskt sätt så strömmar boken ur högtalarna.

En snabb tur till Kjell & Co senare och ca 300 kr fattigare (finns andra varianter, på liknande affärer, i fler prisklasser) var saken löst och med mod i barm packade vi in oss i Corollan och styrde norrut.
Man kan ju tycka allt möjligt om Robert Gustavssons turné med Rolandz men när han läser böckerna om Hicke Hiskelig Halvulk III i ”Hur du tränar din drake” och ”Hur du blir pirat” och vad dom nu heter, är han helt suverän! Med några enkla ljudeffekter skapar han enmansteater. Texten är rolig, spännande och bra men med Gustavssons dialekt-imitationer ger oss vuxna en extra dimension. Man kan inte missta sig på att draken Gröna Döden är Ernst Hugo Järegård, Hickes pappa hövdingen är definitivt Sven Wollter, en av de tama drakarna måste vara Olof Palme och den opålitlige Alvin kan inte vara någon annan än Bert Karlsson. Urroligt!

Nåja, sen bröt jag benet i backen och ljudbok i bilen på väg hem var om möjligt ÄNNU mer välkommet.

Hur du lyssnar på Robert

2 reaktioner på ”Hur du lyssnar på Robert

  1. Sissi skriver:

    Och vad kallas en sån manick då? Jag som brukar handla på nätet…..vad ska jag leta efter?
    Kan det inte räcka med en aux-kabel? Många frågor. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s