Fotboll, våld, huliganer och testosteron – Idag släpper vi Katarina Wennstams senaste spänningsroman Svikaren

Svikaren
av: Katarina Wennstam
Inläst av: Alexandra Rapaport

Ja, just fotboll, våld, huliganer och testosteron är kanske inte det som lockar allra mest när man ska välja bok. Men för er som inte har upptäckt Wennstams böcker än så kan jag lova att man inte måste vara en fotbollsälskande våldsromantiker för att gilla det här.

Wennstam lyckas alltid väva ihop en spännande intrig med brännande aktuella ämnen. Sådant som vi läser om på löpsedlar och pratar om i fikarum, men som få av oss är en del av. Hon har redan avverkat trafficking, hedersmord och kvinnohat i filmvärlden. Nu står huliganvåld och fördomar inom fotbollsvärlden på tur.

En fotbollsspelare hittas brutalt mördad och totalt massakrerad. Den uppenbara förklaringen tycks vara att en galen supporter hämnats fotbollsspelarens byte från AIK till konkurrerade klubben Hammarby. Men snart framkommer att det kan finnas helt andra förklaringar till mordet.

Svikaren är första delen i Wennstams nya trilogi. Jag har inte hunnit lyssna på ljudboken än, men så här skrev Lotta Olsson, en av mina favoritkritiker i DN i lördags:

”Ja! Äntligen! I Katarina Wennstams fjärde deckare är allt på plats: det är ettrigt sträckläsningstempo rakt igenom, en otäckt realistisk intrig och lagom idealiserade huvudpersoner.”

Så, oj, den här måste jag ju bara lyssna på.

Fotboll, våld, huliganer och testosteron – Idag släpper vi Katarina Wennstams senaste spänningsroman Svikaren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s