Androidanvändare – vi har inte glömt er!

Sedan i höstas har vi jobbat på att ta fram en ny app för Android och flera gånger har vi hintat om att den snart kommer att släppas. Det har vi gjort för att vi verkligen, verkligen velat kunna släppa den då. Men, varje gång har vi vid testning upptäckt att det funnits problem som först måste åtgärdas och har därför inte kunnat släppa den. Det har dragit ut på tiden men nu har vi kommit så långt med vår Android-app att vi kan se ett ljus i tunneln – den kommer att finnas tillgänglig i era mobiler inom en snar framtid.

Det här med att göra appar till Android är lite tricksigt eftersom det finns många fler format och modeller än vad det finns till iPhone. Med andra ord, Android är mer flexibelt för mobiltillverkarna och med många olika utseendemässiga skillnader (i t.ex. skärmstorlek) och tekniska prioriteringar ifrån företagen bakom har utvecklandet tagit mer tid och energi än vad vi trodde från början. Det sista vi vill är att släppa en halvfärdig app och därför ser vi hellre att det tar lite mer arbete att få färdigt den och att allt funkar smidigt redan från början.

Hur som helst, den kommer att bli så bra! Mycket enklare, mycket trevligare att browsa i, mycket mysigare att lyssna på. Ja, och funktionerna är där med – offline, hastighetskontroll, sleep-timer… Jag har testat runt lite och trots att jag är en iPhoneare i själen så blev jag väldigt sugen på en Android när jag fick se hur fin vår app kommer att bli (sorry iPhonisar, den är faktiskt så bra).

Jag ska inte sätta förväntningarna för högt nu?men jag tror verkligen att ni kommer att bli nöjda med den nya appen som är på väg (vi hoppas att det bara är en fråga om veckor). Egentligen går jag händelserna i förväg litegrann, för

Vi kan ännu inte ge något definitivt datum för när appen kommer att släppas eftersom vi inte kommer att släppa en ny app innan den lever upp till våra och era förväntningar

Till dess får ni en liten sneak-peak på hur det kommer att se ut:

Androidanvändare – vi har inte glömt er!

4 reaktioner på ”Androidanvändare – vi har inte glömt er!

 1. Micke skriver:

  Strålande men, hade hellre sett er satsa på någon alternativ teknik för att göra tjänsten tillgänglig på fler plattformar. HTML 5 hade ju varit att föredra..

  Gilla

 2. Nina H skriver:

  Det ser ju snyggt ut! Men det jag verkligen önskar är att kunna läsa heeela texten OM boken och framförallt kunna sortera mer. Jättejobbigt att leta ibland alla böcker i en kategori. Åtminstone vill jag kunna välja om jag vill se engelska böcker eller ej. gärna kunna sortera mer som man kan på hemsidan. Bokmärka låter ju bra också!
  Längtar!

  Gilla

 3. Anna skriver:

  Hej!
  Jag älskar själva iden med Storytel, men tyvärr fungerar inte appen tillfredsställande på min Samsung Galaxy Note! (Jag har uppdaterat appen men det hjälper inte) Knapparna ”tar inte”. Jag trycker på fram och tillbakaspolning, men oftast händer ingenting alls! Om de någon gång fungerar är de hopplösa att ställa in. Mycket irriterande! De enda knapparna som fungerar är Play och stoppknappen samt 30s bakåtknappen. Ska jag backa 15 minuter måste jag trycka 30 gånger! Och framåt kommer jag bara genom att lyssna. Jag längtar efter knapparna man har på biblioteken. Där har man knappar för 30sek och 5 min på både fram och tillbakaspolning! Då brukar man alltid kunna stega sig fram och tillbaka till den plats man vill. Dessutom fungerar inte heller offline knappen tillfredsställande. Den har bara fungerat en eller två gånger .Jag trycker och trycker för att spara men ingenting händer! För övrigt tycker jag appen är snygg och det är lätt att hitta sina böcker mm. Storytel är en tjänst jag längtat efter i många år, men jag vet inte om jag står ut med den bristande funktionen så länge till. Hoppas på bättring! Anna

  Gilla

 4. Maria skriver:

  Micke, vi pratar om en Html5 lösning, det är inte omöjligt att det kommer.
  Nina, tack för dina synpunkter! Det ska gå att sortera på språk, klicka på knappen bredvid sökrutan.
  Anna, vi har nog inte testat appen med just din modell, vad har du för version av android och sense?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s