Henrik Fexeus ökar din sociala kompetens

En solig vårdag hade vi nöjet att få tillbringa lite tid med trollkarlen och tankeläsaren Henrik Fexeus i samband med släppet av hans bok Öka din sociala kompetens på två timmar. Ett möte som gav starka reaktioner hos dem vi berättade det för, de vanligaste var, åh nej, vad läskigt! Tänk om han läser alla dina tankar,och såklart , gud var spännande!? och det här gjorde ju att vi var ännu mer pepp för att få ställa lite frågor till Henrik.

Varför skrev du den här boken?“ 
Mitt förlag ville göra en serie böcker som på en timme ska kunna tillföra något i ditt liv. Tanken är att man ska kunna köpa boken på en flygplats eller tågstation och innan man kommer till sin slutdestination ha lärt sig något.

Är det ens möjligt att öka sin sociala kompetens på 2 ynka timmar?
Under bokens 2 timmar hinner man få en förståelse för det, sen är det bara att öva. Social kompetens är något man redan har med sig sedan uppväxten så många är redan bra på det, men ALLA kan bli bättre om man övar.

Hur använder du det i ditt liv lever du som du lär?
Tja, jag försöker, men det är inte alltid man tänker på det. Däremot är det väldigt nyttigt att fundera på vad man kunde ha gjort annorlunda om man misstolkar varandra och då kan man ändra på sitt sätt. Det är också bra i situationer som denna, som en intervju eller en anställningsintervju.

Mycket av det som står i boken gör ju redan de flesta människor. Men vi kan alla bli bättre på det om vi tänker på att göra det och övar.

Men var lär man sig att läsa tankar då?
Det finns inget entydigt svar på detta, för mig föddes en längtan att göra mig förstådd och förstå andra redan som barn. Under min uppväxt provade jag på väldigt många saker, allt från psykologi och matematik, till reklam och skådespeleri.

När jag satte mig ner och tittade på mitt liv tyckte jag först att det inte fanns någon röd tråd, men det visade sig att mitt intresse för att förstå och göra mig förstådd var den röda tråden. Jag hade turen att kunna kombinera det med mitt intresse, trolleri, jag satte upp en show där jag läste människors tankar. Efter första showen blev jag kontaktad av människor som ville få det förklarat för sig … och på den vägen är det.

Det verkar som om det mest är män som läser dina böcker, tror du att det beror på att män vill ha svar på denna typ av frågor, få veta hur det funkar?
Nej, jag har nog bilden av att det både är män och kvinnor som är intresserade, köper böckerna och kommer med frågor. Men jag är en man som skriver om saker som kvinnor skrivit mycket om ur ett manligt perspektiv och det gör nog att män i allmänhet tycker det är bättre att läsa mina böcker än en rosa och fluffig självhjälpsbok.

Henrik pratar snabbt och mycket, är charmig och har koll på läget. Precis så som man förväntat sig att han ska vara. Nja, han grävde sig inte in i våra huvuden för att ta reda på våra mörkaste hemligheter…så spännande är vi nog inte. När vi går ifrån lunchen står det klart, ska man ta råd ifrån någon om social kompetens är han nog ett ganska bra val.

Henrik Fexeus ökar din sociala kompetens

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s