Matigt ifrån Muriel Barbery

Recension av Smaken
Av Muriel Barbery
Med Kerstin Andersson

Jag har flera gånger funderat över att läsa/lyssna på“ Muriel Barberys bok Smaken. Dels för att jag verkligen gillade Igelkottens Elegans av samma författare dels för att jag är ganska intresserad av mat och älskar att experimentera med smaker. Dessutom gillar jag böcker som inte är jättelånga eftersom de känns mer överkomliga för en stressad själ.

Hur som helst. Smaken var det. För er som inte läst på om handlingen så kretsar den runt den döende matkritikern Pierre Arthens som under livets sista timmar desperat söker efter en speciell smak som han inte kan sätta fingret på.

Visst har boken charm och det är trevligt att läsa en bok där mat får så mycket utrymme. Jag ville verkligen tycka om Smaken men jag vet inte, i längden blir de väldigt ingående beskrivningar om smaksensationen i en riktigt solmogen tomat ganska…långa. Att herr matkritiker är en fruktansvärt osympatisk man gör inte lyssnarupplevelsen bättre.

Jag vill inte att det ska låta som att jag avskydde boken – det är inte alls sant men den levde inte upp till de (höga) förväntningar jag hade när jag valde den. Kerstin Anderson“ (hon läser även in Igelkottens elegans)“ som gör en fantastisk inläsning och bara det gör att boken är värd att lyssna på. Förbered dig bara på att matpratet ligger snäppet över hur ni pratar runt middagsbordet så är du hemma.

Betyg:


 

Matigt ifrån Muriel Barbery

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s