En bok om livet, kriget och böcker!

The book thief“ 

Av Markus Zusak
Uppläst av Allan Corduner

Boken utspelar sig under andra världskriget i Tyskland och handlar om nioåring Lisel, hon har blivit separerad från sina föräldrar, som är kommunister och hennes bror dör på resan till de nya fosterföräldrarna. I samband med att hennes bror begravs stjäl Lisel dödgrävarens handbok och vittne till denna stöld är Döden.

Döden berättar historien om Lisel, hur hon växer upp hos sina fosterföräldrar, stjäl fler böcker, lär sig läsa och älska böcker, umgås med grannar och vänner och påverkas av kriget. Döden berättar också om sitt arbete under kriget, hur han har väldigt mycket att göra och lider med människorna som ha det så eländigt på grund av kriget.

Jag gillar boken, den är trevlig på ett lågmält sätt och att ha döden som berättare ger ett spännande perspektiv. I början hade jag svårt för uppläsaren Allan Corduner, han kändes lite larvig speciellt när han pratade som Lisel. Men en bit in i boken blev det mer naturligt och riktigt bra.

The book thief får 4 Storytel S.

I öronen just nu: Mytologi av Tage Danielsson

 

En bok om livet, kriget och böcker!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s