Battle of the voices – Wilhelm Hansson möter Bob Hansson i en strid om … äran

 

Vi vet att många väljer ljudbok efter uppläsare. Men har du någonsin funderat över hur mycket rösten påverkar hur du upplever boken?“ Om två inläsare läser samma bok, får boken då två olika betydelser?

När du läser en bok är det bara du och författaren som möts, men när du lyssnar på en bok så står det plötsligt en inläsare där mellan er två. Och det är ju det som är det härliga med ljudböcker, att du får historien berättad för dig. Men har du funderat på om rösten som läser påverkar hur du uppfattar boken, gör det till exempel någon skillnad för hur du ser på de olika karaktärerna i boken?

För ett år sedan hade vi en tävling där vi sökte inläsare till Gunnar av Bob Hansson. Tävlingens vinnare blev Wilhelm Hansson som nu under våren har läst in boken. Man kan lugnt säga att jag och Gunnar har kommit varandra nära de senaste månaderna. Först hörde jag Wilhelm läsa boken i studion och efter det har jag lyssnat på boken i två olika vändor.

Som ni förstår har jag en tydlig bild av vem Gunnar är vid det här laget.“ Det var i alla fall vad jag trodde fram tills att jag hörde Bob Hansson läsa ett kapitel ur sin bok och jag mötte en helt annan Gunnar än den jag umgåtts med det senaste halvåret. För första gången insåg jag vilken betydelse inläsaren har för min bild av boken.

Om några veckor kommer ni som lyssnar bestämma vilka inläsare som ska läsa in böcker för Din röst. Men var med och tyck till redan nu. “ Vems Gunnar gillar du bäst, Wilhelms eller Bobs? Skriv i kommentarsfältet.

 

Wilhelm Hansson versus Bob Hansson:

 

Battle of the voices – Wilhelm Hansson möter Bob Hansson i en strid om … äran

8 reaktioner på ”Battle of the voices – Wilhelm Hansson möter Bob Hansson i en strid om … äran

 1. Sune skriver:

  Jag kan hålla med om att Bob Hansson kan va kul. Men vem skulle orka lyssna på den karln en hel bok. Man skulle bli galen. Jag röstar på Wilhelm.

  Gilla

 2. Namn Bob Hansson skriver:

  Roligare att lyssna på mer intesiv, Kan leva mig in i rösten som känns som ngn i min ålder. Mer spännande med ett resturangbesök om deltagarna är i min ålder.

  Gilla

 3. Namn Maud Pettersson skriver:

  Bob Hansson kändes jättestressande, skulle få magsår efter en hel bok.
  Jag röstar för Wilhelms lungare och betydligt mer harmoniska uppläsning.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s