Ej för svag nerv

Recension av Sankta Psyko

Av Johan Theorin
Uppläsare“ Magnus Krepper

Den här boken är ovanlig på det sättet att man inte alls kan förutspå hur det ska gå, eller ens riktigt vad det handlar om. Som läsare vinglar man hela tiden omkring och vet inte, ska man hålla på huvudpersonen eller inte, är det en deckare, en thriller eller en roman? Ska man släppa lös mysrys-kårarna, är allt en konspiration eller kanske bara något som pågår i huvudpersonens huvud?

Johan Theorin har tagit en paus från de populära ölandsdeckarna och skriver här om Jan Hauger som tar jobb på förskolan Gläntan. Här går barn vars föräldrar är inspärrade på det angränsande“ Sankta Patricia, ett sjukhus för“ psykiskt sjuka våldsbrottslingar, kallat Sankta Psyko. Jans motiv för att ta jobbet är inte helt kristallklara ens för honom själv och han dras in i en underjordisk smuggling för att försöka träffa en av sjukhusets patienter som han känner sedan tidigare.“ Parallellt med nutidsberättelsen rullas det upp vad Jan gjort på en förskola många år tidigare.

Det är plågsamt att lyssna på, man drar sig för att att dra igång spelaren varje gång. Jag vill egentligen inte veta vad som ska hända, jag får svettningar på ryggen och gläds åt närliggande byggarbetsplatser så jag ”råkar” missa långa delar. Jag orkar helt enkelt inte! Boken är välskriven och uppläsaren Magnus Krepper alldeles utmärkt men nej, nej, jag vill inte veta vad som händer, jag är för svag i nerven.

SS Skrämda Storytel-S

Ej för svag nerv

2 reaktioner på ”Ej för svag nerv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s