Babel – vi var där!

Babel har spelats in i åratal och blandar Litteratur med bokutgivning på ett otvunget och nyfiket sätt som tar läsare och läsande på allvar.

Vi var några från kontoret som åkte till TV-huset och fick förmånen att vara publik i favoritprogrammet Babel förra veckan. Vädret var det absolut sämsta tänkbara och vi lyckades med nöd och näppe slinka in i sista sekunden, iskalla, blöta och med andan i halsen.

Väl i studion blev vi väl mottagna av en trevlig studiovärd som lärde oss att applådera och skratta spontant så efter en stund var vi varma och gemytligt avspända. Publiken var en lugn mix av pensionärer och skolelever. Och så vi, som smitit från kontoret.“ Vi blev onekligen lite star struck när Jessica Gedin gled in med manuskorten i hand och sammanbitet svävade bakom kulisserna, djupt koncentrerad.

Sedan räknades det ner, vi applåderade lydigt (men spontant!) och Babel blev verklighet framför våra ögon. För mig var det extra kul att få se Johanna Koljonen som var där tillsammans med Andreas Ekström med anledning av att de nyss kommit ut med en bok om Carola. Jag tycker att Koljonen som få lyckas med att både fördjupa, vända och vrida på populärkultur och inspirera att se bortom det uppenbara. Gillar henne skarpt.“ Läs mer om veckans gäster på Babels hemsida“ http://svt.se/babel.

Man glömmer lätt bort allt som är kring en tv-inspelning. Det här med kameror som rullas fram och tillbaka, är i vägen, och som lyser i rött. Folk som springer fram och tillbaka och de förväntningar som finns på en, som att spontanklappa på kommando. Spännande, men lite surrealistiskt.

Vi var efteråt väldigt nöjda, lite klokare och helt torra när vi sprang efter 4:ans buss ett par timmar senare. Det enda negativa är att jag den här veckan inte har ett nytt, osett avsnitt att titta på på onsdag kväll.

P.S. Vi glömde kvar en packe gratis ljudböcker på hatthyllan men vi hoppas att någon trött kameraman kan pendla hem med exempelvis Skäringers ”Dyngkåt och hur helig som helst”, att någon modig nattvakt kan göra sällskap med Theorins ”Sankta Psyko” eller att scriptan stärker sig inför nästa lönesamtal med ”Konsten att läsa tankar” av Henrik Fexeus.

Babel – vi var där!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s