Hur är det att vara annorlunda?

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time“ “ 

Författare“ Mark Haddon
Uppläsare“ Ben Tibber

Känner du någon som inte riktigt förstår dina skämt, eller när du är sarkastisk? Brukar denna person ge dig svar på frågor som du tycker är retoriska eller ibland tråka ut dig med tekniska detaljer som du inte riktigt fattar?“ Tänker du ibland att det skulle vara intressant att förstå vad som pågår i hjärnan på denna person?

Om svaret är ja på någon av dessa frågor ska du absolut lyssna på The Curious Incident of the Dog in the Night-Time! Boken ger en unik inblick i hur 15 åriga Christopher tänker och känner i olika situationer. Vi får följa honom i skolan, hemma och när han gör saker som han tycker om, som att mata sin tama råtta Toby, titta på stjärnor, göra listor eller lösa riktigt stora matteproblem. Christopher berättar att han tycker andra människor är ganska konstiga eftersom de berätta skämt som inte är roliga och gör saker som att kramas.

Vad är det nu som gör att denna bok om en 15 årig pojke är så unik? Jo, Christopher har Asberger, en form av autism.
Missförstå mig rätt, man behöver inte ha Asberger för att uppskatta listor “ och ordning. Och bara för att man inte skrattar åt ett skämt betyder ju inte det att man inte förstår, det kanske bara inte var så roligt. Men denna bok är fantastisk om man vill förstå någon som inte tänker precis som en själv, man får verkligen perspektiv!

Författaren Mark Haddon har tagit Christophers vardag och gjort den både spännande och dramatisk och det är svårt att sluta lyssna på boken. Ben Tibber gör ett fantastiskt jobb när han gestaltar Christopher.

Betyg: SSSSS Storytel S

Hur är det att vara annorlunda?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s