Röstprovet avgör din framtid som stjärninläsare

Ingen har väl missat att vi söker ljudboksinläsare till vår nya utgivningstjänst Din röst? För dig som vill bli inläsare hänger allt på rösten. Så hur gör man för att spela in ett“ vinnande röstprov?

1) Ljud

Det viktigaste i arbete med öron är ett behagligt ljud. För att inspelningen ska bli så bra som möjligt är det därför bäst att använda en extern mikrofon som du kopplar till datorn. Allra bäst är det om mikrofonen har ett puffskydd som tar bort obehagliga puffljud.

2) Inlevelse

Läs gärna känsla men akta dig för att spela för mycket teater. Det bästa tipset är att vara dig själv. Läs högt ett par gånger och föreställ dig att du läser för någon som sitter på andra sidan bordet.

3) Tempo

Tänk på hastigheten när du läser. Lagom är bäst. Det ska vara behagligt att lyssna men inte gå för snabbt eller för långsamt.“ När man lyssnar till någon annans röst behöver man lite längre tid för att hänga med än när man läser själv.

Och sist men inte minst, lyssna på andra inläsare! Både dem du gillar och ogillar. Fundera på vad som är bra och vad som är dåligt som du kan göra bättre.

Här kommer lite inspiration och do’s and don’ts.


Kungliga tips för att stärka din röst

 

Fel röst i fel läge

 

Lagom mycket känsla är bäst

Röstprovet avgör din framtid som stjärninläsare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s