Askungar – en riktigt bra deckare. Faktiskt!

Lyssnat på: Askungar
Av: Kristina Ohlsson
Med: Mirja Turestedt“ 

Jag hatar deckare. Jo. På riktigt. Det finns inget som är så avskräckande som ett riktigt deckaromslag. När jag väljer en bok vill jag bli underhållen och berörd…inte skrämd och äcklad av det otäcka som ofta finns i deckare. När någon på kontoret frågade hur många deckare jag faktiskt läst fick jag skämmas. För antalet deckare som passerat i mitt liv är nog lika med noll. Eller var. För nu har Kristina Ohlsson tagit min deckaroskuld

Första stunden fick jag minsann kämpa för att inte stänga av och gå vidare till något annat jag hellre ville lyssna på men när den värsta motviljan lagt sig upptäckte jag till min stora förvåning (och förtret) att det inte var så illa ändå.

Ett barn försvinner ifrån ett tåg på väg till Stockholm. Polisen, och framförallt Fredrika Bergman, dras in i målet och det är en kamp emot tiden för att få tillbaks“ barnet helskinnat. Hur ska det gå?!

Askungar är otäck, välskriven och bra uppläst (Mirja Turestedt är en av de uppläsare som hela kontoret gillar). Kristina Ohlsson lyckas med konststycket att göra polisyrket intressant för någon som skyr allt sådant som pesten. Balansen mellan relationer, mordlösning och intrig är perfekt och jag kan inte annat än låta mig dras med i historien.“  Ja, jag blir underhållen och mot min vilja kan jag säga att jag kommer att vilja lyssna även på del 2 & 3 i serien.

Är jag helt övertygad om att deckare är min genre? Knappast, men ett avbrott ifrån romanerna har väl ingen dött av – eller?

Betyg 4 motvilliga Storytel-S

(Samtidigt passar jag på att utmana alla er därute att gå utanför er trygghetszon och lyssna på något som känns lite, lite, lite jobbigt. Ni kan bli positivt överraskade….som jag :))

Har du inte provat Storytel än men är sugen på att bli ljudbokslyssnare? Vi bjussar nya kunder på en ljudbok i 14 dagar. Klicka här för att komma igång

Askungar – en riktigt bra deckare. Faktiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s