Följ med Fredrik Sträng till K2 och upplev dödsdramat från hängmattan

K2 på liv är död är precis en sådan bok som jag aldrig skulle läsa. Det finns inte en chans att jag skulle plocka ned den från en hylla bokhandeln. Trots det har jag läst den – och jag älskade varje sekund!

Tack och lov att man har man vänner som får en att gå utanför sin trygghetszon och uppleva sådant som man annars hade varit för trångsynt för. I det här fallet fick jag tipset av en vän som jag verkligen litar på – och hon sålde in den till mig med meningen att ”det här var just en sådan bok hon aldrig skulle läsa”.

Boken handlar om Fredrik Strängs försök att nå toppen av K2 – ett av världens mest farliga berg. Efter att läst boken förstår du varför. Fredriks expedition 2008 slutade i total katastrof, 11 klättrare dog och Fredrik befann sig mitt i infernot.

Trots alla hemskheter drabbades jag av en otrolig längtan efter att ge mig ut på äventyr när jag hade läst ut boken. K2 på liv och död handlar om så mycket mer än folk som trillar av berg och när man läser så tänker man att den där Fredrik Sträng, han måste vara en väldigt klok person. Han tar otroliga risker och utmanar sig själv, men utan att vara dumdristig. Och han får en att inse att man kan göra vad man vill, man kan pressa sig själv till det yttersta men det gäller att vara ödmjuk nog att kunna avbryta.

Boken är oliiidligt spännande, och just som det är som allra mest dramatiskt så avbryts berättelsen och vi får läsa om en helt annan del av Fredrik Strängs liv – och vi sitter som på nålar för att få komma tillbaka till berget och veta hur det går.

Det här är en bok för dig som gillar äventyr – ja visst. Det är en bok för dig som vill men inte vågar – Ja! Läs den i hängmattan och få ett äventyr på tryggt avstånd. Och det här är en bok för dig som aldrig trodde att du skulle läsa något liknande – kom igen, utmana dig själv, pröva något nytt!

EXTRA EXTRA EXTRA! I slutet av juli ska Fredrik Sträng göra ett nytt försök att nå toppen av K2 och då kommer vi förstås att sitta på helspänn här på Storytel och följa honom via hans blogg. Till dess hoppas vi också att vi ska ha en härlig ljudbok att lyssna till.
Så passa på nu att välja vilken vem som ska läsa in boken!

 

Följ med Fredrik Sträng till K2 och upplev dödsdramat från hängmattan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s