Sex timmars lagom ryslig lyssning

På mina senaste springturer har jag haft Hans Koppels senaste bok ”Kommer aldrig mer igen” i lurarna. För er som inte vet vem Hans Koppel är så är han genietbakom satiren ?Vi i villa?. Bakom pseudonymen Hans Koppel döljer sig barnboksförfattaren Petter Lidbeck.

Att författaren annars skriver barnböcker känns långt borta när man läser denna obehagliga historia om hämnd och hemligheter som lurar i det förflutna. Jag skulle inte kalla boken för en deckare utan det är mer ryslig spänning på alldeles lagom nivå.

Boken handlar om Ylva som bor i en lugnt litet samhälle någonstans i Skåne tillsammans med man och dotter. I huset bredvid dem bor ett nyinflyttat par som har byggt om sin källare till musikstudio. Det är i alla fall vad grannarna tror. Lyckligt ovetandes om att Ylva snart kommer att sitta fångad i denna ljudisolerade fängelsehåla bara några hundra meter ifrån sin familj.

Jag gillade boken. Det är inte den allra mest spännande bok jag har läst i mitt liv. Men det räcker så väl med en välbyggd intrig och ett bra språk. För är det något Hans Koppel kan så är det att skriva. Han lyckas, på ett sätt som är ovanligt för böcker i den här genren, att skildra människor precis som de är, svaga och långt ifrån perfekta.

Per Ragnar som läser boken gör ett bra jobb. Min enda invändning är att hans trevliga röst gör denna hemska bok lite väl mysig. Jag gillar hans brummande stämma, men den tar bort lite av den obehagliga stämningen i boken. Vilket när jag tänker på saken kanske i och för sig är ganska bra.

Betyg: 3


Sex timmars lagom ryslig lyssning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s