Är du ny på ljudböcker?

Vi har pratat flera gånger om vikten av att inte ta sig an för stora projekt (läs ljudböcker) om man aldrig har lyssnat på en ljudbok tidigare. En ljudbok kan varauppemot 18 timmar lång och det blir onekligen en ganska stor investering av tid – särskilt om du inte är van.

Därför rekommenderar vi att börja försiktigt med lite kortare böcker som inte är över 8 timmar och på så sätt . Vi har satt ihop en lista med våra bästa nybörjarboktips.

Så, här är listan, utan inbördes ordning:“ 

Jag ska egentligen inte jobba här“ (6 tim 26 min)
Jag ska egentligen inte jobba här är ett vardagsäventyr om döden och äldreomsorgen, om det triviala och det fula. Men det är också en berättelse om det vackra och viktiga som kan finnas där man minst av allt trodde att man skulle hitta det.

Avig Maria (3 tim 33 min)
Den här boken heter Avig Maria. Morsan. Madonnan. Horan. Kvinnan. Människan. Går genom fulrum och finrum. Ibland naken, ibland jävligt påklädd. Den heliga Marian med tröjan ut och in som smygröker i fönstret när ungarna somnat, som vänder på strumpan så ingen på det viktiga mötet ska se att det gått maskor.

Hur du tränar din drake“ (4 tim, 4 min)
En riktig viking ska kunna tämja en drake. Därför måste Hicke och de andra vikingasönerna ta sig in i drakarnas barnkammare och hämta var sin drakbaby som de kan öva sig på

Dingo Dingo“ (5 tim 11 min)
Många har sett filmen Fight Club, den om män som träffas i smyg och slåss. Här är romanen om män som träffas i smyg och kramas!

Dyngkåt och hur helig som helst (4 tim 18 min)
Mia Skäringer bjuder på ett befriande öppet sätt in oss i sitt eget liv och delar med sig av sina erfarenheter, av skilsmässa, föräldraskap, nytt familjebildande. Dåligt samvete, prestationsångest och vacklande självförtroende.

Alkemisten (4 tim 55 min)
Alkemisten’ är den magiska historien om Santiago, en andalusisk herdepojke som följer sin dröm om att finna en av världens dyrbaraste skatter. Från sitt hem i Spanien reser han till marknaderna i Tanger och genom Egyptens öken till ett livsavgörande möte med alkemisten.

Drottningen vänder blad (2 tim 49 min)
Om det inte varit för de olydiga hundarna så skulle den engelska drottningen förmodligen aldrig ha upptäckt bokbussen. Hon återvänder till slottet med en ny bok i väskan. Boken i fråga väcker Hennes Majestäts passion för läsning. En passion som växer sig så stark att hennes officiella plikter snart blir lidande. Detta måste få ett slut…

Deckarmix 1 (2 tim)
Deckarmix av landets bästa deckarförfattare med välkända skådespelarröster.

Tårtgeneralen“ (6 tim 22 min)
1984 utser TV programmet ‘Rekord Magazinet’ Köping till Sveriges tråkigaste stad. Hasse Pettersson nyinflyttad, skuldsatt och möjligen alkoholiserad bestämmer sig för att motbevisa ‘Stockholmsjävlarna’ genom att bygga världens längsta smörgåstårta och det är precis vad den här sorgliga och verklighetsbaserade historien handlar om – en man och hans smörgåstårta.

Sucka mitt hjärta men brist dock ej“ (2 tim 54 min)
I Sucka mitt hjärta men brist dock ej insveper Mark läsaren i ett universum där det mjuka blandas med det vassa, det rubbade med det kloka och det vardagliga med det extraordinära.

Jag vägrar dö nyfiken“ (6 tim 27 min)
På mitt visitkort står det ‘artist’ men det kunde lika gärna stå ‘filosof och nattsuddare’, säger Babben. Vem är jag? Vad driver mig? Varför reagerar jag så märkligt i just den här situationen?

Är du ny på ljudböcker?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s