Tips på bortglömda och heta sommardeckare

Vad kan vara trevligare än ett härligt mord i sommar-värmen? Lik som spolas upp på en strand, barn som förvinner, seriemördare som härjar på den svenska lands-bygden.“ Det är sommar det! Tack och lov får vi uppleva det på tryggt avstånd, härligt nersjunka i en solstol, gärna med en drink i handen och ett par solglasögon på näsan.

Vi gjorde en djupdykning i deckarmassan och rotade fram några guldkorn från förr och ett par nya fenomen som vi inte vill att ni ska missa. Trevlig lyssning!

En studie i Rött – Sherlock Holmes (bara 3 timmar och 15 min!)
Första boken i serien om Sherlock Holmes är en riktig deckarklassiker som ingen får missa. I ett övergivet hus på Brixton Road hittas en mördad man och mördarjakten tar vid. En jakt med egendomliga förgreningar till mormonernas Utah i USA.

Himmelsöga – Arne Dahl
Det är sensommar i Stockholm. Rikskriminalens speciella enhet för våldsbrott av internationell art, känd som A gruppen, väntar med visst vemod in hösten. Ett föga uppseendeväckande rån i en videobutik ändrar på den saken. En övervakningskamera fångar förloppet, och bakom rånet tonar någonting fram som får vittgående konsekvenser.

Helene Tursten – Tatuerad torso
Bland stenarna på en strand utanför Göteborg upptäcks delar av en styckad manskropp. Det enda polisen har att gå efter är en mycket speciell tatuering på torson. Tatueringen leder kriminalinspektör Irene Huss till Köpenhamn och den mystiske Tom Tanaka.

Midvintermörker – Lars Wilderäng
Tidigt på annandagen 2012 vaknar svenskarna upp till en ny värld. Ett strömlöst och mörkt Sverige. En dag då allting förändras. Sabotage mot den ryska gasledningen Nord Stream följt av en rysk militär storövning i Östersjön har plötsligt förvandlats till ett regelrätt anfall mot Sverige.

Corpus Delicti – Elias Palm
Mord eller självmord? Dränkning eller drunkningsolycka? Kan man utesluta att en person blivit bragd om livet när kroppen är förruttnad eller illa bränd? Det är frågor som rättsläkaren Ella Andersson dagligen ställs inför.

Bländverk – Thomas Erikson (läst av Jonas Malmsjö)
Sorlet från femhundra deltagare fyller den stora konferenslokalen där Alex King snart ska inleda sitt föredrag. Någonstans högt uppe under taket ställs ett kikarsikte in och nedräkningen börjar. Inom loppet av en vecka skjuts två affärsmän till döds i Stockholm. Båda två utsätts för utpressning innan de kallblodigt…

Svinhugg – Marianne Cedervall (Både spännande, rolig och härlig, missa inte!)
Två kvinnor sitter i ett gammalt kapell på Gotland och firar med champagne och snittar. Det är Mirjam, läkaren som nyligen återvänt till sin hemö, och hennes väninna och raka motsats, Hervor. De säger sig fira namnsdagar, men det är inte hela sanningen… Ivrigt påhejad av Hervor har Mirjam använt sig av tankens kraft och lite annan kvinnlig list för att försöka hämnas på de män som en gång gjorde henne mycket illa.

Kum: khmer: ung. oproportionerlig hämnd – Henrik Tord
Ett barn försvinner spårlöst i ett köpcenter i Singapore. Två barn i Kambodja luras till“ Phnom Penh för att betala av sina föräldrars skuld. I Shanghai sitter en kinesisk som just har fått veta att hans dagar är räknade. Någonstans korsas dessa människors öden och snart står det klart att ett liv inte alltid är värt lika mycket som ett annat, och att vissa helveten har en utgång medan andra inte.

Tips på bortglömda och heta sommardeckare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s