Midsommarmord i helgen?

Senaste boken i Viveca Stens skärgådsdeckare är här, precis lagom till midsommar! Och mycket passande så utspelar sig boken just under midsommarhelgen i Sandhamn. Än en gång får vi träffa Thomas Andreasson och Nora Linde som ofrivilligt dras in i stundens hetta.

För dig som inte har läst Viveca Sten tidigare så skulle jag beskriva hennes böcker som mycket trevliga deckare fulla av mord och otäckheter. Du förflyttas till Skärgården för en stund och får lösa lagom kluriga mordgåtor, utan alltför mycket blod. Inget för dig som gillar våldsladdad action med muskulösa män som springer runt med vapen. Men för dig som vill läsa en lättläst och trevlig deckare under midsommarhelgen passar den här perfekt.

I stundens hetta av Viveca Sten
Läst av Katarina Ewerlöf

Midsommarhelg i Sandhamn. Ett hav av vita båtar fyller hamnen och festande ungdomar har tagit över bryggorna. I myllret vacklar en ung flicka fram. Ingen hör“ hennes rop på hjälp när hon kollapsar vid strandpromenaden.“ När polisen tar hand om flickan är hon svårt chockad och omtöcknad. Vad har hon råkat ut för?

Nora Linde ska för första gången fira midsommar med sin nya kärlek Jonas. Firandet kommer av sig när Jonas tonårsdotter Wilma inte kommer hem på natten. När de ringer på hennes mobil är det ingen som svarar. Wilma är spårlöst försvunnen.

Tidigt nästa morgon hittas en död kropp på stranden i Skärkarlshamn. Noras barndomsvän, kriminalinspektör Thomas Andreasson, kallas till Sandhamn. Samtidigt fortsätter Jonas och Noras desperata sökande efter Wilma.

Under utredningens gång inser Thomas hur subjektiv sanningen är. Alla inblandade har sin egen version av nattens händelser. Vem är offer och vem är mördare i midsommarnatten?

I stundens hetta är den femte boken om Thomas Andreasson och Nora Linde.

Midsommarmord i helgen?

En reaktion på ”Midsommarmord i helgen?

  1. Patricia skriver:

    Har precis le4st ut I den irtensna kretsen av Viveca Sten och visste inte att hon redan hade kommit ut med en trea. Jag fe5r nog le4sa den ockse5, tack ff6r tipset!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s