Romance eller fantasy, vad vill du ha mer av?

På sista tiden har det blivit helt accepterat, och till och med lite trendig, att läsa romantikböcker och genren romance spås vara ”the next big thing”. Ett stort tack fördet går till EL James som har skrivit Fifty Shades of Grey, trilogin som har tagit bokvärlden med storm och är det nya stora succén som har slagit alla försäljningsrekord och toppat alla listor senaste månaderna. Fifty Shades of Grey kommer ut på Norstedts i höst och vi hoppas, hoppas på att den blir ljudbok.

I väntan på Fifty Shades of Grey kan vi rekommendera Simona Arnstedts bok Överenskommelser som är något så underbart (och ovanligt) som en svensk romancebok. Det är en storslagen historisk roman som utspelar sig på 1800-talet i Stockholm och den har precis allt man kan önska: kärlek, intriger och mycket drama!

Överenskommelser finns inte som ljudbok men den är med i veckans bokomröstning, så är du sugen på en härligt svulstig kärlekshistoria, rösta fram boken så får du höra den som ljudbok om ett par veckor: Rösta fram Överenskommelser som ljudbok

Fler böcker som med din röst kan bli ljudböcker:

Vägen till Umbria av Jan-Erik Ullström
Har du löst vägen till Umbria? Första gången jag läste den meningen trodde jag att det var ett stavfel, men sen förstod jag. Hela romanen är uppbyggd kring en gåtaoch medan du läser får du ledtrådar till lösningen. Författaren själv har beskrivit boken som ”ett filosofiskt science fiction-epos”, ”en fantasy-historia med känslorealism” och ”en bok som kräver sin läsare”. Spännande! Rösta fram Vägen till Umbria som ljudbok

Halvblod av Sofie Thrin Johansson
En bok för er som är bitna av vampyrgenren (dåligt skämt – jag vet). Halvblod påminner om Twiligtböckerna, fast med ännu mer vampyrkänsla. Rösta på Halvblod

Slavarna i Tanzhou
Slavarna i Tanzhou är en actionladdad thriller som inte har fått den uppmärksamhet den förtjänar. Boken handlar om svensk-kinesiska Eliza Su som upptäcker att en fabrik i Kina sysslar med korruption och sexuellt slaveri och i gång drar en actionladdad thriller i högt tempo, med en hel del våld och mycket svart humor. Rösta på Slavarna i Tanzhou

Karl XII:s spion
Det här är en bok som har hängt med länge men som inte slutar att fängsla. Året är 1715 och södra Finland har fallit i ryssarnas händer. Stockholm står på tur och fänriken Stephan Löfving kommenderas till Åland för att spioner på ryssarna och försöka utröna deras planer. Rösta på Karl XXI:s spion

Romance eller fantasy, vad vill du ha mer av?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s