Drunknar du i dina känslor?

Av: Doris Dahlin och Margareta Hägglund
Med: “ Anne-Li Norberg

Drunkna inte i dina känslor handlar om alla oss som ena dagen känner oss starka och oövervinnerliga, för att nästa ligga som en gråtande boll i soffhörnet och önskar att man aldrig mer behöver läman lägenheten. En sån som är extra känslig (känslomässigt begåvad som författarna uttrycker det). Den här boken är en hjälp för att lära sig hantera det faktum att man är en känslomänniska, och lyssnaren får tips ifrån två amatörer med mycket livserfarenhet.

Jag blev lite glad inombords när jag såg den här boken. Glad för att kanske äntligen hitta något där jag själv ”passar in”. Ett fack liksom. Och visst känner jag igen mig i mycket – men långt ifrån allt och jag tror att de som inte är känslomänniskor har svårt att relatera till det som författarna beskriver. Därför beskriver de här människorna som egocentriska galningar utan någon självkontroll.

Läser man om boken är det många som irriteras över den lekmannamässiga approachen, men jag tror att det är fel att störas allt för mycket av den. För de som verkligen upplever sina känslor som ett problem, där de inte känner att de kan fungera normalt i vardagen för att de är så styrda av just-nu-känslan, kan den här boken vara lite som ett uppvaknande. Ja, det finns andra som jag, jag är inte ensam och, framförallt, finns det andra som lärt sig hantera sina känslor så finns det hopp för mig med.

Ok. Så jag har lyssnat på den. Jag fick mina aha-upplevelser. Har jag gjort några förändringar av mitt liv? Tveksamt. Vad jag däremot fått, är en större förståelse för vem jag är, och att jag faktiskt kan använda det som jag ofta uppfattat som svagheter till min fördel.

Betyget blir:

Drunknar du i dina känslor?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s