Elden är lös!

Eld

Författare
Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg
Uppläsare
Julia Dufvenius

I andra delen av Engelsforstriologin fortsätter kampen för att stoppa apokalypsen. Häxorna/tonåringarna börjar få grepp om sina magiska krafter och om varandra.“ Det är en extremt varm sommar, en värmebölja som inte känns normal. Staden och skogarna omkring tycks närma sig kokpunkten.

Så dyker en ny rörelse upp i staden, Positiva Engelsfors, de säger sig kunna vända stadens nedåtgående genom enbart positiva tankar och på kort tid lyckas de värva nästan hela Engelsfors befolkning. Men vem styr egentligen rörelsen bakom de positiva flosklerna? Varför dör skogen, varför dör folk av oförklarliga ”el-olyckor” och vem är Linneas, Idas, Vanessas, Anna-Karins och Minoos egentliga fiende?

Julia Dufvenius läser in Eld och gör det med den äran tycker jag. Enligt pålitliga källor nära inspelningen hade hon förberett sig mycket grundligt innan inspelningen och det märks. Med små medel kan hon skildra alla de olika karaktärerna. Under några partier där personer byter kropp med varandra, som kan vara förvirrande även när man läser boken, lyckas hon ändå få mig att hänga med.

Och, hon kan förvalta Strandbergs och Bergmark Elfgrens fantastiska förmåga att tala med unga röster utan att det låter larvigt, tillgjort eller för vuxet.

Jag tycker Eld är ännu bättre än Cirkeln. Tycker alla trådar börjar knytas ihop och karaktärerna närmar sig varandra och mig. Och det är väldigt spännande!

Ungefär så här ser Apokalypsen ut, enligt Albrecht Dürer.

För alla oss som nu molokna går och väntar på nästa del, Nyckeln, finns lite smått och gott att fördjupa sig i så länge:

Engelsfors-triologins Fejjansida:
http://www.facebook.com/Cirkeln.Eld.Nyckeln

Saras Bergmark Elfgrens blogg:
http://0glorybox0.blogspot.se/

Fakta om triologin:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Cirkeln

Sience fiction-bokhandeln:
http://www.sfbok.se/

Lite om smått och gott om Apokalypsen:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Apokalyps

Om du inte redan gjort det, Storytel-lyssna på Cirkeln och“ Eld!

 

 

Elden är lös!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s