Fifty shades of Grey fick mig att springa snabbare!

50 Shades of Grey

Författare: E L James

Uppläsare:“ Becca Battoe

Jag har haft förmånen att de senaste veckorna följa Ms Anastasia Steele och Mr Christian Grey och deras något komplicerade kärleksrelation. Jag lyssnade på den engelska versionen med skådespelerskan Becca Battoe som uppläsare. Mina kollegor slutade lyssna för att de tyckte hon lät skrikig och överdriven, men jag vande mig ganska snabbt och tyckte hon gjorde en bra inläsning.

Fifty shades of Grey är ingen snabbis, boken är 20 timmar lång och det tar några timmar innan Ana och Christian börjar röra varandra, kanske litet i överkant för den manlige lyssnaren. Parallellt med erotiken tar en kärleksrelation form. Man vill då såklart veta så mycket som möjligt om de två huvudpersonernas bakgrund. Den mesta energin läggs här på att beskriva hur den enigmatiske Mr Grey på rekordtid har blivit en framgångsrik entreprenör och därtill fulländad älskare redan vid 27 års ålder.

Ana sägs det inte så mycket om, det är alltså upplagt för att man som lyssnare ska förälska sig i Christian, och där klickar det inte riktigt för mig. Boken är skriven för en kvinnlig läsare, så för mig blir det mer av en akademisk läsning där jag försöker lära mig så mycket som möjligt om vad det är Christian gör som Ana gillar så mycket att hon går i självspinn.

Men, jag ska erkänna att det tände till här och var i boken, löprundorna har gått ovanligt bra sista veckorna, mina nya rekordtider i spåret får nog till viss del tillskrivas vissa episoder i boken. Jag vill så gärna vara som Mr Grey på vissa sätt, men inser att det sannolikt är svårt att på beställning förvärva hans dominanta personlighet. Jag tror han är på det viset för att kunna hålla sina sjuka tankar i schack.

Hela plotten i boken är ju att de två huvudpersonerna ska ha en mer affärsmässig relation, men inte oväntat faller de för varandra och känslorna tar överhanden, som sig bör egentligen. Hur den första delen i trilogin slutar får du själv ta reda på. Jag rekommenderar ändå lyssningen, speciellt om du är tjej…

 

 

Det ska bli väldigt spännande att följa castingen av vilka som spelar Christian och Ana i filmversionen. I USA har det närmast blivit en sport att gissa vilka skådespelare som får äran att vara så här intima med varandra på duken.“ Vem kommer spela Christian i filmversionen? Se ett filminslag här!

Fifty shades of Grey fick mig att springa snabbare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s