I veckans boksläpp finns helglyssning för alla öron

Just nu stormar det kring Sara Kadefors bok Kast med liten kniv. Jens Liljestrand skrev i en recension i DN igår att boken känns mer som “”en medelgod“ ungdomsroman än som seriös vuxenlitteratur“”. På twitter går debatten het och många är upprörda över recensionen.

Lyssna i helgen och döm själv. Förlaget beskriver boken som “”en roman om bagaget som vi alla går och bär på, om en frånvarande vuxenvärld, men också om vänskap och kärlek.“” Perfekt höst/helg läsning tycker vi på Storytel.

Tillhör du dom som går runt med en ständig abstinens efter Snabba Cash-trilogin så kan du få tillfällig tillfredställelse nu med Lapidus senaste bok Mamma försökte.“  En novellsamling där vi får möta enskilda personer ur Lapidus Stockholm noir-värld, en och en, i sina egna historier.

Och varför inte gå på bio i helgen och titta på Snabba Cash II? Då har du fyllt på ditt Lapidus-förråd för en stund framöver.


Är du mer sugen på en biografi kan du sjunka ner med Margot i soffan. En annorlunda biografi skriven av Bengt Ohlsson som har“ samtalat med Margot Wallström om hennes uppväxt och arbete.

Och självklart har vi en deckare för dig som suktar efter det. Livlinan är den fjärde i Harlen Cobens serien om sportagenten Myron Bolitar. För dig som inte känner till Coben skriver han lagom lättsamma och hårdkokta deckare.

Och sist men långt ifrån minst. En författare som inte behöver en presentation. Andra delen i mastodonteposet Det stora århundradet: Dandy.

I veckans boksläpp finns helglyssning för alla öron

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s