De allra minst lyssnade böckerna

Vi bad teknikerna att ta fram vilka böcker som lyssnats på minst ur Storytels hela djupa databas och och vi blev riktigt förvånade. Vår teori var att det skulle finnas en hel bunt romaner som ingen hittat till, glömda dussindeckare eller kanske trötta självbiografier omoderna självhjälpsböcker.

Men tvärtom, det verkar som att våra kunder är riktigt bra på att söka, klicka sig ner genom rekommendationer och genrer, läsa varandras tips och recensioner och hitta fram till pärlor som passar just dem. Faktum är att endast nio av alla drygt 1700 svenska böcker i databasen har lyssnats på mindre än 10 gånger, och alla visade sig vara poetiska verk!

Ingen av oss här på kontoret är poesiläsare, vi tycker det är lite läskigt med dikt, känns svårt. Men nu när vi ser de här stackars små verken ligga där så ensamma och olyssnade, ska vi inte tillsammans ge dem en chans och se om det går ändå? Testa ni också och skriv vad ni tycker!

Varg Enögd

Miserere

Trädens uppror

Vid denna strand, vid detta hav, vid detta vatten

Och som en drömmande

Här och här

EKO ur En enkel berättelse

Ultraljuden, städerna

Vid havets yttersta gräns

Eller, är det omslagen som avskräcker från lyssning…?

De allra minst lyssnade böckerna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s