Just nu lyssnar vi på…

Jag har liksom min kollega lyssnat på Jag ringer mina bröder och jag vill också få chansen att prata om hur BRA den är! Jag tar en extralång väg till jobbet för att kunna höra Hamadi Khemiris halsbrytande uppläsning och fnissar som en knasboll. Berättelsen forsar rakt in i hjärtat och de sista minuterna står jag alldeles stilla bland alla människor i morgonrusningen och håller tillbaka tårarna.

I vårt senaste nyhetsbrev var den mest klickade boken Camilla Henemarks Adjö till det ljuva livet. Den förste av oss som lyssnat på den säger att den är mindre intressant som skvallerhistoria och mer en förtvivlat sorglig berättelse om ett liv som inte blev som det skulle.

En åttaåring hemma hos mig snor min telefon under tidiga morgnar och sitter i mörkret i soffan och lyssnar på Sunes jul. ”Jag la den i offline-läge mamma, är det okej?” Jag kan inte minnas att jag visat hur man ens öppnar appen“…

För att bryta av lite bland romanerna lyssnar jag just nu på Per Naroskins Nyttan av att tala högt med sig själv. En fin liten bok som avväpnande berättar om möten mellan människor och självklarheter som sällan är självklara. Han har en så sympatisk röst också, Per.

En medarbetare på kontoret läser Herman Lindqvists Mitt i allt och gillar den skarpt. Två andra står boklösa, ledsna och rådlösa efter the Ove-experience. De vet inte vad de ska lyssna på härnäst, hjälp dem!!!

Just nu lyssnar vi på…

Kommentera