Mitt i allt, en spännande berättelse om ett intressant liv!

Mitt i allt
Författare och uppläsare: Herman Lindqvist

För mig och många i min generation är Herman Lindqvist mest känd som den mysiga farbrorn med blå kavaj som stod i TV och berättar vår svenska historia. (Något han själv konstaterar i boken)
Redan innan Hermans historia hade jag visat intresse för historia men ““farbror Herman“” eldade på mitt intresse och jag sa bestämt att jag skulle bli arkeolog och jobba på museum när jag blev stor. Inte kunde jag då ens drömma om bakom den blå kavajen fanns ett helt liv som utrikeskorrespondent i många av världens krigshärdar.

I boken ““Mitt i allt“” tar Herman oss med från sitt första minne, flytten från Sverige till Finland och Svenska ambassaden i Helsingfors, genom sina skolår till hur det kom sig att han började som journalist och sökte sig till krig. Från tidig 20-års ålder reste han på uppdrag för de tidningar han arbetar för och det hann bli c:a 120 länder, allt från Frankrike och Madrid till Japan och Kambodjas brinnande krig.

Redan 1969 kom hans första bok, men från 1991 har han livnärt sig som författare, med visst avbrott för Hermans historia på TV. Arbetet med Tv-programen tog honom återigen ut på resor, men denna gång under lugnare former.

Mitt i allt handlar om Herman Lindqvist och boken ska naturligtvis läsas in av författaren själv. Och precis som under Hermans historia så har jag lyssnat intresserat och uppmärksamt och känt att jag längtat efter att fortsätta lyssna. Detta är en man som kan berätta!

Mitt i allt får 4+ Storytel S “ 

Och hur gick det med mina drömmar om att bli arkeolog och jobbade jag någonsin på museum? Japp, jag är både utbildad arkeolog och har jobbat på museum innan jag hamnade på Storytel, men det är en helt annan historia! 🙂

Mitt i allt, en spännande berättelse om ett intressant liv!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s