Beslöjad erotik

Clara Jonssons nya bok Begär kom ut för en tid sedan och vi lät våra lyssnare maila in frågor till författaren som vi sedan fick ställa till henne. Det vill säga, vi fick skicka dem per mail eftersom Clara Jonsson är en pseudonym för en, enligt förlaget, känd svensk författare. Böckerna om Clara Jonssons erotiska liv och leverne väcker nyfikenhet men vi märkte att just namnet på författaren bakom pseudonymen är det verkligt kittlande. Vem tror ni döljer sig bakom de beslöjade svaren?

Varför skriver du under pseudonym?
– Mina noveller är skriva utan en tydlig avsändare vilket ger läsaren möjlighet att fritt fantisera både kring texterna och kring vem som skrivit dem. Det blir mer spännande också.

Finns det någon risk med att skriva under pseudonym? T ex att folk hakar upp sig på vem du är snarare än vad du skriver?
Så fort du känner till vem avsändaren är förändras din relation till texten, författaren blir något att förhålla sig till. En pseudonym styr inte läsarens uppfattning om texten på samma sätt.

Anses det mindre “”kreddit“” att skriva erotisk litteratur än andra genrer?
Absolut, sex platsar sällan i finsalongerna, i alla fall inte den där lusten beskrivs. En skruvad och sjuk sexualitet kan däremot få förekomma. Som om den var mer ““konstnärlig“”. Det är märkligt det där.

Tror du inte att fler skulle våga sig på att läsa erotiska böcker, t ex dina, om de kunde identifiera sig med författaren?
Nej, varför skulle det vara så?

Är det svårt att hålla isär dina olika böcker och karaktärer, dom erotiska och dom andra (vilka är dom?)?
Det är inte alls svårt, men som du förstår kan jag inte berätta om mina andra böcker…

Tror du att det finns manlig och kvinnlig erotisk litteratur och vad är skillnaden mellan hur män och kvinnor vill läsa om sex?
Den kvinnliga lusten är mer mångfacetterad än den manliga, om man ska vara krass. Lusten, kåtheten, är olika stark beroende på individen, men generellt så är ju till exempel den kvinnliga orgasmen så mycket rikare än mannens. Den kvinnliga sexualiteten har inte boomat till fullo ännu, men det är på gång.

Offentligt framställs kvinnor fortfarande som objekt och som till för mannens njutning, heteronormen är stark där. Privat finns det dock många män som har huvudvärk varje kväll och som inte riktigt orkar leverera, många fler än vad som görs gällande i tex porrfilm 🙂 Man kan förenklat säga att kvinnor föredrar långsammare handling och text, medan män vill ha snabbare action och bilder.

Man ser sex överallt i samhället, på tv och i böcker. Folk verkar inte kunna få nog. Varför är det så?
Sex är spännande och det är skönt att bli upphetsad. Det har länge rått brist på bra erotisk litteratur, jag har försökt fylla tomrummet men det har behövts mycket mer.

Har du läst 50 shades of Grey, och vad tyckte du i så fall?
Det var en upphetsande bok till viss del, men ganska många tråkiga avsnitt som inte handlade om sex alls. I tredje boken tar det sig. Jag tycker att författaren kunde varit mer detaljerad och haft längre och mer utförliga sexscener.

Har du några boktips på erotiska böcker för en nybörjare?
Alla mina böcker!

Är du inte sugen på att berätta vem du är?
Nej.

Vad gör du om du blir avslöjad?
Det blir jag inte.

Har du något boktips, gärna ljudbok, till våra lyssnare?
Det får bli Begär.

Lyssna på Begär här!

Beslöjad erotik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s