Noveller att tycka om

Härom veckan släppte Novellix 4 nya berättelser. Vi lyssnade på varsinn och så här tyckte vi.

Märta:“ Stamtavla av och med Karin Ström.
Det jag gillade mest med Stamtavla var känslan av att jag visste precis vem huvudpersonen Karin var efter att ha läst novellen, trots att jag bara hade fått följa med i en kort stund i hennes liv. För mig handlar novellen om att stå upp för sig själv, om att inte nöja sig och om att att stå i skuggan av någon.

 

 

 

Anna:“ De blå skorna av och med Linda Olsson.
En liten fin berättelse om förlorad kärlek, om att ta vara på sitt liv och om hur lite man egentligen vet om sina nära. Men mest är det en riktigt djupt dopp i fransk nostalgi. Beskrivningen av den parisiska våningen, den lilla skoaffären, kaffet och rödvinet. För att inte tala om kärleken som aldrig dör! Och visst är omslaget på den här alldeles ljuvligt?

 

 

Maria:“ Innan allt har blommat ut av och med Inger Frimansson.
Claire är på semster och har tid att reflektera över sitt liv under palmerna. Vi får följa hennes tankegångar kring sin exman, sin mamma, syster och sin älskare. Novellen är lite rörig eftersom det inte är helt tydligt när tankarna hoppar i tid, men samtidigt känns det spännande och lite förbjudet att följa en annan människas tankar.

 

 

Ambra:“ Migrän av och med Arne Dahl.
30 sidor om ett migränanfall blir till ett äventyr i Arne Dahls 29 sidor korta novell, som heter just Migrän. Det är en förvirrad korthistoria som mest handlar om migränens olika faser, och ett psykedeliskt drömliknande tillstånd där man får känslan av att vara i fara. Jag gillar att den är rapp och snabbt bär mig framåt i storyn (det går fort att ta sig igenom). Men jag vet inte. Med noveller får jag alltid känslan av att jag är för dum, att poängen svischade rakt över huvudet på mig och jag lämnas otillfredsställd. Så även här.

Noveller att tycka om

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s