Charlotte Hassel – en roman med svallande känslor

Recension av Charlotte Hassel
Författare: Frida Skybäck“ 
Inläsare: Ulrika Rosander

Just nu är jag lite inne på historiska romaner, och vad passar inte bättre då än Frida Skybäcks bok Charlotte Hassel?
Boken utspelar sig i slutet av 1700-talet och handlar om Charlotte som är hemligt förlovad med Axel Gyllenstierna. När Charlotte är 16 år tvingas hon fly Sverige utan att berätta för någon vart hon tar vägen.
Tretton år senare återvänder hon till Sverige för att stoppa sin systers förlovning med en man som kanske inte är helt bra för henne. Väl tillbaka i Sverige träffar Charlotte på alla de människor hon en gång lämnat, så även Axel Gyllenstierna och de känslor hon tidigare lämnat bakom sig börjar så smått blossa upp igen. Minnen börjar komma upp till ytan och Charlotte vet snart inte vad hon känner.

Romanen är full av stora klänningar, gigantiska peruker och svallande känslor. Det är en riktig blandning mellan kärlek, drama, sex och lite spänning. Visst kan berättelsen vara lite förutsägbar men den blir aldrig tråkig. Jag vill lyssna klart och vill veta hur det slutar.

Ulrika gör ett bra jobb som inläsare för boken, hon låter varje karaktär vara sin egen och hennes röst känns lugn och trygg. Jag gillar speciellt de delar där hon bara använder ““sin egen“” röst, den är behaglig att lyssna till.

Om man är sugen på lite romantik, drama, sex och spänning så är Charlotte Hassel ett säkert kort.

Charlotte Hassel – en roman med svallande känslor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s