Läslust och inspiration för bokbitna!

Vi ljudboks-lovers har ju även andra böjelser i våra liv. Att läsa e-böcker eller pappersböcker utesluter aldrig ljudböckerna, bara kompletterar och förhöjer läslivet. Dessutom kan det vara kul att manifestera sitt bokliv på många sätt.

Ibland vill man kanske läsa“ om“ böcker eller lyssna på folk som pratar om böcker för att få nya idéer eller tips om vad man ska ge sig på härnäst. Att hitta sin ““nästa“” bok kan ju vara som en labyrint av rekommendationer, länkar, artiklar, recensioner eller julklappar och allt som kan tända ens läslust.“ Bokbloggar finns det många av, de ger mycket inspiration och nya infallsvinklar och kan vara roligt att kommentera och diskutera det man läst i kommentarsfälten, här är några förslag:

Den vid det här laget klassiska Bokhora, bäst i test!
Breakfast bookclub.“ Gå med i frukostklubben och diskutera med andra över en latte och ostmacka.
En bokcirkel för alla:“ Står du still, gå i bokcirkel!
Superbra recensioner på Bokbabbel

Calliope books,“ stort plus för de fina bilderna (var hittar hon dom?) och det personliga tilltalet, och så har hon recenserat Stallo som jag läst och gillat!

Goodreads.“ Här kan man blir så inspirerad att det är onyttigt för plånboken.

Audiobookfans.“ Amerikansk sajt om ljudböcker. Lite för mycket sälj för oss svenskar men vi är å andra sidan inte bortskämda med ljudboksrecensioner på den här sidan Atlanten.

Litteraturmagazinet. Nättidning med många recensioner och bra boktips.

Boktipset.se, är vad den heter; tips, bloggar och recensioner.

En lång lista på mest besökta bokbloggar på engelska.“ Lite torrt kanske men kan finnas pärlor.

Lundströms bokradio på Sveriges radio. I julavsnittet pratar Julia Dufvenius och Krister Heriksson om hur det är att läsa in ljudböcker!

Det är spännande att lyssna på hur andra tänker kring böcker, hur de läser och varför. Det nya fenomenet podradio har börjat slå igenom. Här några bra bokpoddar:
http://bokhora.se/bokpodden/
http://horunge.libsyn.com/
http://bokradio.se/

Boksmycke med små, små glasögon på Etsy.

Fotbollsfans går omkring med halsdukar i klubbfärger, politiskt aktiva kanske bär en knapp med sitt budskap, musikfreaks klär sig i sin idols stil och en rik person vill kanske skylta med sin välfärd genom en guldklocka eller en märkesväska.

Men vi som är hängivna bokälskare då, vad har vi, undrar ni kanske? Det finns inga skäl till oro, vi kan klä våra telefoner och datorer i bokkläder, vi kan bära boksmycken eller sätta upp bokrelaterade bilder på väggarna (förutom det självklara att slänga oss med lärda eller insatta citat förstås). Inom Sverige kan det kanske vara ett lite magert utbud men Etsy.com och Amazon.com har allt du kan önska i sammanhanget.

Vill man bara pigga upp sin telefon finns massor av fina case att hämta hos Etsy.

En av kollegorna här på kontoret visade sitt senaste köp, en Book book-dataväska. Vi andra grönskar nu av avund och klickar desperat runt på Amazon efter iPhone och iPad-fodral i samma stil. Slurrrp!

 

 

 

 

 

 

 

 

I dessa digitala tider kan man ibland behöva falla ner i nostalgi över gamla tiders bokomslag. Simma i den här Pinterestsamlingen:
http://pinterest.com/skbird1/t-h-e-l-o-v-e-l-y-b-o-o-k/

Läslust och inspiration för bokbitna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s