Ingen Ove-experience men likväl en bra mellanbok

Recension av Gubbe och Katt
av Nils Uddenberg
Uppläsare Torsten Wahlund

I höstas lyssnade jag på den fantastiska boken En man som heter Ove. Och när den var slut så kände jag mig lite tom, saknade honom lite och ja, jag visste helt enkelt inte vad jag skulle ta mig till.

Så kom den här boken för någon vecka sen till Storytel och jag tänkte att titeln Gubbe och Katt bådade gott, kanske skulle jag få mig en ny dos av en ny Ove? Boken är uppläst av Torsten Wahlund (som ÄR Ove för mig) och den handlar om en gubbe och en katt. En katt finns också med i En man som heter Ove.

Det blev inte riktigt så. Boken handlar om Nils och hans fru och hur en katt plötsligt dyker upp i deras liv och hur hon påverkar deras liv. Nils har aldrig sett sig själv som kattägare och lovade sig själv när han var liten att han aldrig någonsin skulle ha ett husdjur. Men saker och ting förändras och katten nästlar sig in i deras hjärtan.

Berättelsen varvas också med Nils tankar om hur en katt fungerar och vad andra människor har sagt om katter. Har en katt känslor? Vilka tre namn har Nils katt (enligt T S Elliot)?

Boken är mysig och lite smårolig på sina ställen. Torsten Wahlund gör ett bra jobb som uppläsare och gör ““gubben“” Nils rättvisa. Jag saknar fortfarande Ove lite, men man kan inte få allt.
Troligen kommer boken inte stanna kvar hos mig, men den är ändå en bra mellanbok.
Kort och passar bra när man inte riktigt vet vad man vill lyssna på härnäst.

Ingen Ove-experience men likväl en bra mellanbok

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s