Små citroner gula av Kajsa Ingemarsson blir film!

Små citroner gulaSmå citroner gula var den första chiclit jag läste på svenska och jag minns att jag blev mycket positivt överraskad. Den var rolig och underhållande vardagsdramatik med hög mysfaktor. Med den boken blev Kajsa Ingemarsson Sveriges mest sålda författare år 2005 och jag tror att Kajsa fick både publik och förlag att inse att det går att skriva bra chiclit även på svenska.

Nu sju år senare blir boken äntligen film och den har premiär 20 februari. Det ser mycket lovande ut tycker jag. Huvudrollen har en favoritskådis från serien Cleo, Rakel Wärmländer. Hon spelade den egocentriska och syrliga Jessika där, med den äran. Dessutom är Josephine Bornebusch med och hur kan man annat än se fram emot hennes lakoniska repliker?

Kajsa Ingemarsson själv är ju något av en mångsysslare som gjort både radio och TV i åratal och som dessutom skrivit nio populära böcker. Och om man inte blir imponerad av det så har hon dessutom jobbat med det svenska kontraspionaget på SÄPO. Hur coolt som helst!

Som grädde på moset har hon läst in nästan alla sina ljudböcker själv. Alla utom Den ryske vännen som hennes kollega i radioprogrammet På minuten, Pia Johansson, läser in.

Här bloggar Kajsa om skrivande, ridning och vardagsliv.

Kolla trailern till filmen här!


Små citroner gula av Kajsa Ingemarsson blir film!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s