En serie olyckliga händelser….

A Series of Unfortunate Events“ “ 
Av Lemony Snicket (Daniel Handler)
Uppläsare Tim Curry
Serien innehåller 13 st böcker på mellan 3-6 timmar.

I serien får man följa de tre syskonen Violet, Klaus och Sunny Baudelaire från den dagen deras föräldrar dör i en brand och de förlorar sitt hus och ärver en förmögenhet.“ Mr Poe är förvaltare av förmögenheten och är den som ska se till att barnen får en trygg uppväxt med en bra förmyndare, men trots att han tycker att han gör sitt bästa så går det inte riktigt som han tänkt.
Syskonen blir först placerade hos den elake Greve Olaf som inget hellre vill än att lägga vantarna på den stora förmögenhet och han skyr inga medel.
När Violet, Klaus och Sunny till slut lyckas fly från Greve Olaf så följer den ena olyckliga händelsen efter den andra, mycket tack vare att Olaf förföljer dem och ibland tar död på deras nya förmyndare.

Böckerna har en tragisk ådra, men samtidigt skrivna på ett sätt som gör att man ler. Genomgripande är att de handlar om syskonens sammanhållning, vänskap och kärlek. Det kryddas också av märkliga händelse och en mystisk organisation som kallas VFD.
De är lite olika bra, någon bok är lite av en transportsträcka och just då kände jag att det nästan var dags att lyssna på något annat, men så kommer slutet och jag kan inte låta bli att börja på nästa bok.

De riktar sig till ungdomar, men fungerar minst lika bra för vuxna. Språket i böckerna är bitvis ganska komplicerad, men detta löser författaren genom att förklara orden på ett ganska genialt sätt. Jag tycker böckerna funkar alldeles utmärkt för alla, speciellt de som känner att man behöver träna lite extra på engelskan!

Uppläsaren av de flesta böckerna är Tim Curry och jag tycker han gör ett fantastiskt jobb. Bok 3-5 är lästa av författaren Lemony Snicket (Daniel Handler) men i de böckerna saknar jag Tim Curry och blir väldigt glad när han kommer tillbaka som röst i bok 6.

Jag har spenderat en hel del tid med de tre syskonen Violet, Klaus och Sunny Baudelaire och känner nu en viss saknad.

Serien som helhet får 3 fina Storytel S i betyg.

En serie olyckliga händelser….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s