Gästbloggaren Sara har fallit handlöst för Synda

Gästbloggaren och Storytel-lyssnaren Sara är 25 år och skriver just nu sin c-uppsats. Hon älskar kaffe och gillar att spendera långa stunder på fik med en stor latte och en smaskig bok. Efter att ha tagit sig igenom trilogin om Anastasia Steel och Christian Grey och älskat den så tog hon en paus från uppsatsskrivande och lyssnade på Synda.“ 

Efter en väninnas starka rekommendation att lyssna på Synda som inte bara skulle vara otroligt bra men även ha en “”sjukt bra uppläsare“”, så klickade jag mig för ett par dagar sedan in på Storytel.se och laddade hem boken till min bokhylla.

Som vanligt lovade jag mig själv att begränsa lyssnandet till tågresorna och som vanligt dröjde det inte lång tid innan jag var helt fast i boken. Jag valde att börja lyssna på Synda när jag befann mig på gymmet. Där satt jag, smått uttråkad på en träningscykel och i jakt på underhållning tryckte jag på play. Väldigt snart tittade jag mig försiktigt omkring för att försäkra mig om att ingen var inom hörhåll. Efter att ha varit med om ett mardrömsscenario med förra ljudboken, Fifty Shades of Grey, där hörluren drogs ur mobilen mitt under en het scen och ljudet fyllde tåget, tja då förstår ni min försiktighet.

I Synda får man följa den unga kvinnan Jessica Tarley som efter förlusten av sin make upptäcker nya sidor av sig själv och en åtrå för den skandalöse Alistar Caulfield. Detta är inte en berättelse om sex à la Fifty shades of Grey. Jo, visst finns det några riktigt rykande heta sexscener som nästan får en att tappa andan, spärra upp ögonen och sedan tyst undra för sig själv: “”Herregud, är det ens möjligt?“”.

Det var länge sedan som jag föll så handlöst för en bokkaraktär, inte sedan tonåren och de senaste dagarna har Jessica, Alistar, Benedict och alla de andra karaktärerna i Synda fyllt mitt huvud. Det är något speciellt med att falla för en bokkaraktär, för helt plötsligt minns man alla förväntningar och de där listorna över allt man ville ha i sin blivande kärlek. De som man med åren lagt åt sidan och fullständigt glömt bort, och då är jag bara 25 år.

Synda handlar om en stark och modig kvinna som inte vill dölja sina sexuella drifter och finner en man som inte under några omständigheter låter henne be om förlåtelse för dem. Sexscenerna skulle jag faktiskt rekommendera att alla lyssnar på, eftersom de visar på den ömsesidighet och respekt för varandras kroppar som varje förhållande bör sträva efter.

Om Spelet av Neil Strauss är en guide för hur man raggar kvinnor så är Synda en bok om hur man förför och driver en kvinna till vansinne av begär. Språket som används är stundvis grovt men uppfriskande ärligt. Oavsett hur gammal man är, 18, 25 eller 45 så rekommenderar jag Synda.

Lyssna här!

Gästbloggaren Sara har fallit handlöst för Synda

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s