Allvarligt och viktigt men med glimten i ögat

Kaffe med Rån“ 
Av Catharina Ingelman-Sundberg
Med Helge Skoog

Kaffe med Rån handlar om fem pensionärer, Märtha, Anna Greta, Stina, Krattan och Snillet som bor på ett servicehem där nedskärningar hör till vardagen. Maten är tråkig, utflykter få och efterhand försvinner både bullarna till kaffet och jul-dekorationer. Syster Barbro är mer intresserad av direktören som driver servicehemmet än de gamla och hennes sätt att få hans uppmärksamhet är att dra in på kostnader.

En kväll ser Märtha ett program på TV som handlar om livet i fängelset och då får hon en idé om att vännerna ska börja en bana av brott för att få det bättre i fängelset än de har på hemmet.
Naturligtvis blir det inte lätt men ett tag ser det ut som de fem vännerna har lyckats med århundradets kupp…..

Jag gillar den här boken, den fick mig på riktigt gott humör och till och med skrattade högt flera gånger trots att den egentligen tar upp en mycket allvarlig fråga; hur vi behandlar de äldre i samhället.

Helge Skoog är ett bra val som uppläsare han gör lagom mycket olika röster och är riktigt bra på att låta som en sträng äldre dam. Och det är bra för när saker inte går som det ska har Märtha en tendens att bita ifrån ordentligt. Jag är glad att jag lyssnade på boken och inte läste den, för Helge ger verkligen en extra krydda.

Kaffe med Rån får 4 Stoytel S!

Allvarligt och viktigt men med glimten i ögat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s