Undret – att vara snäll är helt rätt 2013!

Recension av:“ Undret
Av:“ R.J. Palacio
Med: “ Ester Claesson,Johan Svensson,Susanne Karlsson,Hanna Sjögren,Peter Öberg

Undret handlar om 10-åriga August Pullman (Auggie) som är ett under i sig. Ingen trodde att han skulle överleva sin födsel. Det gjorde han men hans ansikte blev deformerat och han tvingades genomgå ett gäng operationer. Att han legat på sjukhus så mycket har inneburit att han inte gått i skola utan fått hemundervisning men nu när han är 10 är läget så stabilt att hans föräldrar beslutar sig för att det är dags att kastas ut i verkligheten.

Auggie vet att han inte är som alla andra och önskar inget annat än att bara få smälta in, men det är inte så lätt när man är annorlunda. Och vi får följa honom när han försöker skapa sig en plats i skolan, förstå sina lärare och bli accepterad av sina klasskamrater.

Det här är ännu en sån där bok som jag läste på originalspråk i höstas (misströsta icke, jag har även lyssnat på stora delar av boken och kan tala om att inläsarna, för det är hela fem stycken (!) håller måttet!) eftersom jag helt enkelt inte kunde hålla mig tills den kom ut på svenska! Och den ÄR så bra.

Och visst är den värd att läsa. Att få följa Auggie och hans kompisar genom boken blir ett privilegium och jag engagerar mig både i deras framgångar och motgångar.

Jag rekommenderar den här boken av två skäl. 1. Du kommer att falla handlöst för den fantastiske August som inte bara är en extremt smart utan modig och förståndig med ett stort hjärta. 2. Undret kommer ge dig hopp, tro på människor och värma ditt eget hjärta på ett sätt som få böcker gör.

Undret“ är historien om en modig liten pojke med ett stort hjärta och det är omöjligt att inte älska den. Och om inte mitt höga betyg (FÄMM SOLAR!) övertygar er att lyssna på boken tycker jag ni ska ta er en kik på den engelska boktrailern som du hittar här:

Mitt betyg blir alltså: “  “ “ 

Undret – att vara snäll är helt rätt 2013!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s