Cecilia + Storytel = Sant

Hej alla glada ljudboksälskare! Jag heter Cecilia och började jobba här på Storytel efter årsskiftet. Nu när några månader gått börjar jag bli varm i kläderna och tänkte passa på att skriva några rader.

Jag har alltid älskat böcker. Min mamma läste för mig varje kväll tills jag växte ifrån det och sedan dess har jag läst det mesta jag kommit över. Men ljudböcker? Det är nytt för mig. Jag har inte lyssnat på en bok sedan mamma satt på min sängkant och läste högt. Jag gillar idén, tanken om ljudböcker i teorin – det känns nytt och spännande. Men när jag började jobba på Storytel var jag alltså lite av en ljudboks-oskuld och hade ingen aning om det skulle passa mig.

Jag valde att börja lyssna på boken ““Felicia försvann“” av Felicia Feldt – en bok som jag länge velat läsa men inte hunnit med. Nu lyssnade jag på den i tunnelbanan, på promenaden till jobbet och när jag kom hem och slängde mig i soffan på kvällen. Julia Dufvenius gör ett fantastiskt jobb som uppläsare och jag blev fast direkt.

För er som inte redan har läst eller lyssnat på boken kan jag berätta att det är den kända Anna Wahlgrens dotter Felicia som skrivit om sin uppväxt. Hon berättar om en trasig barndom – om en mamma som hyllades av omvärlden för just barnuppfostran men som inte var den man trodde. Boken är skriven i fragmentarisk form där minnesbilderna varvas mellan barndom och vuxenliv. En del kanske känner att det blir svårt att hänga med i en bok där nutid och dåtid varvas, men våra minnen följer inte i kronologisk ordning och det gör inte heller Felicias berättelse. Därför tycker jag att formen är en del av det som gör boken så vacker.

Flera ljudböcker senare är jag fortfarande lika förtjust. Ljudböcker väcker förvånansvärt starka känslor – tårar i tunnelbanan eller små fnissanfall när jag lyssnar på något hysteriskt roligt är inte ovanligt. Jag får erkänna att det hänt att jag fått gå tvärs över perrongen och åka tillbaka några stationer för att jag missat att gå av när spänningen har varit olidlig.

Storytel levererar – att lyssna är det nya läsa!

Storytel får 5 av 5 i betyg.

 

Cecilia + Storytel = Sant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s