A Game of Thrones

A Game of Thrones är berättelsen om kontinenten Westeros och dess krig om makten och härligheten. Man får följa 7 släkter som kämpar om tronen och varje kapitel i boken är skriven ur olika personers perspektiv.

Just greppet att få följa en person i taget kan vara nyckeln till att så enormt många människor fastnat för böckerna, världen över. Under de hittills fem böcker som kommit ut hinner man verkligen bli fäst vid dem alla och deras livsöden engagerar starkt, på många olika plan.

Det finns magi och trolldom i berättelsen men den är verkligen sekundär och har egentligen ingen framträdande roll, mer som ännu en osäkerhetsfaktor i livet för redan hårt prövade ladys and lords.

Lyssna på första boken här! (OBS, de finns bara utgivna som ljudböcker på engelska)

Favoritfigurer:

Ned Stark, King of the North är den godhjärtade, råstarke nordbon som brottas med sitt samvete och sin närmast enfaldiga lojalitet till kronan. Man vill ha honom som pappa (i alla fall i början).

Arya Stark, en av Neds många barn. Vägrar att hålla sig inom ramen för vad en flicka ska vara. Självständig och äventyrslysten. Beundrar sin pappa och älskar att lära sig fäkta. Har en egen varg som husdjur.

Tyrion Lannister, yngste sonen i familjen Lannister med den vassaste tungan. Han är dvärg och enligt sin ärevördige far en skam för familjen både för sin skörlevnad och sitt ”handikapp”. Han klarar sig dock igenom det mesta med hjälp av sin smartness, sin humor och sitt innerst inne goda hjärta. Gillar vin och öl väldigt, väldigt mycket.

Daenerus Targaryen, ensam överlevare ur en hel släkt som med en dåres envishet skall hämnas sin fars död och som gnetar sig framåt, uppåt trots allt som företrädesvis hennes manliga förmyndare råder henne att göra. Gillar verkligen drakar och riktigt het eld.

Nå, det är bara en bråkdel av alla karaktärerna man får sig till livs under den här mega-sagan. Ladda hem i offline-läge, slappna av och låt dig svepas med. Jag lovar, några timmar senare kommer du att famla efter svärdet vid ditt inbillade bälte och utbrista: ”Winter is Coming!”

Och blir du nu Game of Thrones-biten så svämmar hela internet över med skämt om alla karaktärerna, nörd-sajter och roliga bilder. Men tänk på att överallt lurar det spoilers, så börja inte googla innan du i alla fall“ lyssnat på första boken!

Själv blev jag faktiskt väldigt sugen på de här örhängena som finns att köpa på Etsy:

A Game of Thrones

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s