Feel-good, chick-lit och böcker som berör for all!!

Hello! What is this?! En herrans massa English books!

Och, till skillnad från somliga här på kontoret som går igång på blod, död och murriga omslag så är jag mer förtjust i lättsmält, trevligt och“ känslosamt (tjejigt, mindre tjejigt, jag vill bara bli berörd!). Jag kan knappast vara ensam “– så, för att hjälpa er i denna djungel av nya böcker har jag, så klart, gjort en liten lista med mina favoriter som jag ska sätta klorna i så fort jag är klar med boken jag har i öronen just nu!

Allende

Mayas Notebook
19-årig tjej växer upp i Berkley, blir knarkare och börjar begå brott. Hon skickas till en enslig ö utanför Chiles kust och där får hon träffamänniskor som lever isolerat från resten av världen långt bort från materialism, brott och en snabbrörlig värld. Isabelle Allende står som författare – och jag känner direkt att jag MÅSTE lyssna!

Chocolate shoes and wedding blues
När Tansy Poole ärver en gammal skoaffär läggs grunden till ’Cinderella’s Slippers’. En skoaffär som har allt en blivande brud kan drömma om i skoväg. En man (of course) som bor granne med affären är inte helt övertygad om dess existens. Troubled past, ja, ni fattar. Den har allt som kan bli riktigt smarrigt!

Angus, thongs and full-frontal snogging
Ja. Jag kan inte sluta älska titeln. Men. Förutom det så är det första delen i en serie av 9(!!) om galna men ”underbara” Georgia Nichols tonårsbekännelser. Min förhoppning – lättlyssnat på engelska om hur det är att vara tonåring…eller ung vuxen. Om man nu har glömt det. (Hela serien hittar ni här)

Sweet little lies: An LA Candy novel
TV-stjärnan Lauren Conrad skriver om det unga Hollywood. Tjejer, intriger och drama. Kan det bli bättre än så? Lyssnat på den redan och vill ha mer? Men visst, varsågod!

Remember
”A woman, an obsession, an unforgettable story.” Ja. Jag vet inte om boken behöver mer introduktion än så. Tema erotik. Ni fattar.

Shopaholic-serien
Det här är ju inga direkta nyheter, men hur kan man prata om engelsk chick-lit utan att nämna Sophie Kinsella?!? Gillar du mysiga böcker om tjejer som jonglerar karriär, barn, kärleksproblem och som älskar shopping. Ja. Då förstår jag inte varför du inte slutat läsa mitt blogginlägg och pluggat in lurarna! Du har 7 himla fina böcker framför dig!

Melting the snow on Hester Street
Historiskt drama. Hollywoods golden years. Vi befinner oss i den amerikanska societeten men bakom den glamorösa ytan finns så klart osäkerhet och äktenskapstrassel. Inte en deckare, men fylld med spänning.

The Campbell road girls
En historia som utspelar sig runt en av “ Londons mest ökända gator. Lucy kommer tillbaks till Campbell road för att ta hand om sin mamma. Hon får sparken ifrån sitt jobb och får anställning på en ganska osmaklig nattklubb. Det händer otäcka saker på klubben och…ja…lyssna på boken.

Mycket nöje, och hittar ni någon bok som ni vill rekommendera andra om, hojta till med en kommentar här, eller på Facebook!

Feel-good, chick-lit och böcker som berör for all!!

Kommentera