Fransk bitterljuv mysroman du inte får missa!

Recension av: Allt jag önskar mig
Av: Grégoire Delacourt“ 
Med: Anna Maria Käll“ 

Jahapp. Det var länge sedan jag skrev en recension “– men nu är jag tillbaks och har haft en hel del trevliga bokupplevelser. Den här gången handlar det om en fransk roman “– en lite udda pärla som jag tror kommer tilltala alla er som törstar efter chicklit, feelgoodromaner och böcker som tar sig in på djupet.

Men. First things first. Boken heter alltså Allt jag önskar mig och är skriven av Grégoire Delacourt. Boken handlar om Jocelyne (Jo) som lever ett liv som hon är nöjd med “– men som är långt ifrån det liv hon drömde om som ung. Hon letade efter en drömprins“…men nöjde sig med Jocelyn (också kallad Jo) och tillsammans har de 2 utflygna“  barn och lever ett stillsamt liv ihop. Jo driver en sybehörsaffär och en alltmer populär blogg om handarbete. En dag övertalar hennes kompisar henne att spela på Euro million. Hon vinner 18 547 301 euro. Storvinst “– eller är det verkligen det?

Jag är kontorets frankofil och älskar såna här små trevliga pärlor. Den är annorlunda mot vad man är van vid (om man inte, som jag, läser extremt mycket fransk litteratur) och känns som uppfriskande lyssning så här mitt i alla sommardeckarsläpp. Boken är väldigt allvarsam och handlar mycket om Jos känslor, hennes ångest inför sin vinst, det hon ser fram emot att köpa och rädslan för att livet ska förändras. Jag har aldrig vunnit 18,5 miljoner euro “– men jag antar att det inte bara är uppsidor i att vinna så mycket pengar.

Sen är det ju det där med kärleken. Och att känna att man kanske inte har tagit sig dit man vill, men att livet är “”good enough“” som det är. Jag tror att många kan känna igen sig i tankarna hon går och bär på “– och det gör att jag gillar boken ännu mer. Plus för författaren som tagit sig an karaktärerna med bravur.

Inläsaren då. Ja. Anna Maria Käll. Jag har en tendens att välja böcker som hon läser. Ibland älskar jag. Ibland hatar jag. Den här gången “– helt okej. Ibland stör jag mig på hennes uttal av de franska namnen. Men. Hon är bra. Ni kommer gilla henne.

Jag inser att jag bara lyssnat på bra böcker den senaste tiden. Men. Så är det. Jag har bra feeling helt enkelt. Med det sagt ger jag Allt jag önskar mig en solklar 4!

PS. Ni vet väl att den här ska bli film med? Jag LÄNGTAR!

Fransk bitterljuv mysroman du inte får missa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s