Finns det någon som vill oss illa?

En rasande eld
Författare: Andreas Norman
Uppläsare: Angela Kovács

Visst finns det en lockelse för även den mest rationella skeptiker att tänka sig att det finns en konspiration därute? Några som har en egen hemlig agenda och som utnyttjar vår naiva tro om att alla vill oss väl däruppe i maktens boningar?

Den här boken håller sig så nära verkligheten att den knappast kan jämföras med konspirationsteoriernas konung Dan Brown. Den handlar om den duktiga och välartade UD-tjänstemannen Carina Dymec som efter ett möte i Bryssel får ett dokument av en främmande man. Hon gör som en lydig UD-anställd ska göra, lämnar dokumentet till sina överordnade men efter det släpps helvetet lös. Carina får sluta med omedelbar verkan och SÄPO kontaktar henne för att ““ställa några frågor“”. Carina bestämmer sig får att ta reda på vad det hemliga dokumentet verkligen betyder och vem mannen som gav henne det egentligen är.

Hon har ingen aning om att internationella organisationer har starka intressen av att hon spelar rollen som obetydlig tjänsteman som bär hela skulden. Och på SÄPO ifrågasätter ingen vad myndighetspersoner påstår. Carina får kämpa för sitt liv, sin kärlek och mot klockan som obönhörligt tickar.

Det är en spännande, verklighetstrogen spänningsroman med högt tempo och även om det handlar en hel del om storpolitik känner man sig inte som en korkskalle bara för att man inte känner till hur europeisk politik går till i praktiken. Snarare blir man medveten om en hel del viktigta saker. Man känner sig smartare!

Och inte blir det sämre av att min favorit Angela Kovács läser! Som vanligt är hon lågintensiv och närvarande, läser med varm och effektiv röst.

Du kommer att svettas av spänning, men lita på Angela!

Lyssna på boken direkt!

Finns det någon som vill oss illa?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s