Hur några kändisbesatta ungdomar lurade Hollywood och chockade en hel värld!

The Bling Ring,“ How a Gang of Fame-obsessed Teens Ripped Off Hollywood and Shocked the World.
Författare: Nancy Jo Sales
Inläsare: Kathleen Mary Carthy

Förra helgen var jag på Madeleines bröllop. Jag var med i kyrkan och såg in i hennes ögon när hon svarade ja. Jag följde med i kortegen och satt bredvid och vinkade till folket på gatan. Jag var där vid fotograferingen framför Drottningholms slott men när det väl var dags för festen blev jag portad. Utestängd från dagens höjdpunkt. Helt förbluffad satt jag plötsligt där hemma i soffan. Jag borde väl ha rätt att vara med hela kvällen? Vi som hade delat en sådan intim dag ihop.

The Bling Ring kids är historien om hur ett gäng välbärgade ungdomar från LA tar sig rätten att gå på privata shoppingturer hos sina idoler. De följer kändisar som Paris Hilton, Lindsay Lohan och Orlando Bloom via sociala medier för att hålla koll på deras scheman. När kändisarna är bortresta knallar de rakt in i deras hem, genom en olåst dörr eller ett öppet fönster och plockar åt sig kläder, smycken och kontanter för hundratusentals kronor.

Boken är en fascinerande historia om ett gäng hänsynslösa men också helt vanliga ungdomar. Det handlar om vår fascination för kändisar, hur nära vi har kommit dem och hur vi tycker oss ha rätt att vara en del av deras liv. Som att de vore vår egendom. En inte helt trevlig vardag för en kändis kan man tycka. Samtidigt säger var och varannan unge idag att deras mål i livet är att bli rika och kända.

Lyssna på The Bling ring kids och fascineras och häpnas. Det är en otroligt lättlyssnad true crime-bok men också ett tidsdokument över vår värld. Filmen har premiär i helgen.

Lyssna här först!

Hur några kändisbesatta ungdomar lurade Hollywood och chockade en hel värld!

En reaktion på ”Hur några kändisbesatta ungdomar lurade Hollywood och chockade en hel värld!

  1. Marik skriver:

    ah vad roligt, du komemr alska den! tank bara pa att storlekarna ar ganska stora, jag har XXS i min och ar ju vanligtvis XS/S. jag minns inte alls for jag bestallde min nar jag var utomlands men har for mig att den kom bara nan vecka efter kanske. inte for lang tid alltsa!

Kommentera