Jonas delar med sig av sin visdom!

How the best leaders lead av Brian Tracy
Titeln säger det mesta om den här bokens aspiration att hjälpa lyssnaren bli en bättre ledare. Innehåller en bra och tydlig struktur för hur man bör jobba med sitt företag, från vision och mission till strategiutveckling och uppföljning av resultaten, i stort och smått. Boken passar perfekt för alla som är genuint intresserade av hur företaget man jobbar på ska lyckas på kort och lång sikt.


 
 
 
Business stripped bare
av (Sir) Richard Branson
Richard Branson läste in den här korta boken själv i sin garderob, funkar acceptabelt ändå. Han är en av få entreprenörer och företagsledare som har en tydlig profil och stjärnstatus över hela världen. Det är svårt att inte tycka om honom, hans förmåga att starta upp oändliga Virgin-företag med en till synes entreprenöriell kultur och delegerat ansvar är beundrandsvärd. Väl investerade 3 timmar att låta sig inspireras av den här boken.

 
 

Blue Ocean Strategy av Rene Maubourgne och W. Chan Kim
Den grundläggande tesen i den här Blue Ocean Strategy är att det lönar sig att skapa en helt ny marknad där ens företag kan härska utan konkurrens. Boken har de senaste 10 åren blivit ett standardverk inom strategi-genren. René Maubourgne är professor på INSEAD där undertecknad gjorde sin MBA och mycket av tankarna kring Storytel“’s egen strategiutveckling är intimt förknippad med boken. Needless to say, den här boken vill du läsa om du är seriös kring hur du ska tänka för att bygga ett långsiktigt framgångsrikt företag.

Inbound Marketing av Brian Halligan och Dharmesh Shah
Riktad mot dig som sysslar med marknadsföring, gärna digitalt. En modern version av hur man skapar marketing pull, där kunderna hittar dig genom sociala nätverk, virala kampanjer och bloggar snarare än genom masskommunikation i traditionella medier. Kort och gott är boken ett måste för dig med en begränsad marknadsföringsbudget och med huvudet fullt av kreativa idéer.

 

Matrevolutionen av Andreas Eenfeldt
Det finns tusentals böcker om LCHF-kost och GI, men den här är väldigt genomtänkt och bara 4 timmar lång. Andreas Eenfeldt är mer känd som Kostdoktorn och tar utgångspunkt i året 1984, då fetmaepidemin startade i USA. Han menar att det hänger samman med att det var då amerikanska myndigheterna drog igång kampanjer som ledde till en utbredd fett- och kolesterolskräck som sedan spred sig till hela västvärlden. Samtidigt har människor i alla dessa länder blivit allt fetare och sjukare (diabetes, hjärtsjukdomar etc). Jag läste Matrevolutionen för 3 år sedan och har sedan dess tappat 10kg bara genom medvetenheten att hålla igen på sockret. Sverige är ett av få länder i världen där andelen överviktiga sedan 2008 har börjat sjunka igen. Läs boken så förstår du mer av bakgrunden och det långsiktiga perspektivet i ämnet.

Jonas delar med sig av sin visdom!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s